Görüş Bildir
Haberler
AÖL Kayıt Yenileme Ne Zaman Yapılacak?

AÖL Kayıt Yenileme Ne Zaman Yapılacak?

Çeşitli sebeplerle örgün eğitimine devam edemeyen vatandaşlar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Lise programı ile diplomasına kavuşuyor. AÖL kayıt yenileme tarihleri sınavlara katılacak öğrenciler tarafından en çok araştırılan konuların başında geliyor. İşte MEB AÖL kayıt yenileme tarihleri hakkında tüm gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüsü sebebiyle bu sene 5-6 Aralık 2020 tarihlerinde yapılması planlanan AÖL sınavları, 25 Şubat tarihine ertelenmişti. Ayrıca AÖL 2. Dönem sınavlarının da 25 Mart tarihinde yapılacağı duyurulmuştu. Bakanlık, AÖL kayıt yenileme tarihleri hakkında açıklamada bulundu.

MEB’in AÖL kayıt yenileme açıklaması şu şekilde;

5 Mart sınavı için açılacak olan 2020/2. Dönemde sadece kayıt yenileme işlemi yapılacaktır. İlk (yeni) kayıt alınmayacaktır.

Öğrencilerimizin mağdur olmaması için 2020/1. Dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 22 Ocak ile 15 Şubat 2021 tarihleri arasında tekrar açılacaktır.

Daha önce 2020/1. Dönem için kayıt yenileme işlemi yaptırmış ve öğrencilik durumu sistem üzerinde 'Aktif' olan öğrencilerimizin tekrar kayıt yenileme işlemi yaptırmayacaklardır. Bu öğrencilerimiz isterlerse sınava girecekleri derslerini güncelleyebilirler.

İlk (yeni) kayıt olmak isteyen öğrencilerimizin bu tarihler arasında kayıt olmaları önemle rica olunur.

1.Dönem Sınav sonuçları açıklandığı zaman 2. Dönem Sınavları için kayıt işlemleri başlatılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın