Görüş Bildir
Haberler
Antibiyotik Niyetine Kullanacağınız Mutfağınızdan Eksik Etmemeniz Gereken 15 Doğal Besin

Antibiyotik Niyetine Kullanacağınız Mutfağınızdan Eksik Etmemeniz Gereken 15 Doğal Besin

Özlem Taner
20.12.2022 - 09:05

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte hastalıklarda artmaya başladı. Doktorunuz size uygun gördüğü takdirde antibiyotik yazar ve hastalıklara karşı iyileşmenize destek sağlar. Aslında hiç antibiyotik  tüketmeden tamamen doğal olan besinlerle beslenebilir ve antibiyotik etkisini görebilirsiniz. Bu besinlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken doğal antibiyotik etkili besinleri sizin için yazdık. İçeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

1. Elma sirkesi

1. Elma sirkesi

Kendinizi bitkin veya yorgun hissettiğiniz zaman 1 su bardağın suyun içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin bu şekilde tüketin.

2. Limon

2. Limon

Hastalık günlerinde limon tüketmeyi ihmal etmeminiz gerekir. Limon C vitamini içerir ve antioksidan bir besindir. Özellikle de limon dilimleri eklenmiş içme suyu içerek her zaman vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.

3. Fesleğen

3. Fesleğen

Fesleğen, taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Tüketildiğinde; soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere birçok hastalıkla savaşır.

4. Keçiboynuzu pekmezi

4. Keçiboynuzu pekmezi

Yatmadan önce birer kaşık keçiboynuzu ve pekmezi karıştırıp yutun. Öksürüğe ve boğaz ağrısına çok iyi geldiğini göreceksiniz.

5. Portakal

5. Portakal

1 orta boy portakal günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar. C vitamininin de akla ilk gelen özelliği hastalıklardan korumasıdır. Her gün 1 adet portakal tüketerek C vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

6. Sarımsak

6. Sarımsak

Soğuk algınlığına yakalandığınız süreçte aktarlarda satılan sarımsak çaylarından içebilir ya da sarımsağın kendisini de tüketebilirsiniz.

7. Kırmızı biber

7. Kırmızı biber

Bağışıklık sistemini güçlendiren kırmızı biber, kan akışını hızlandırarak daha sağlıklı olmanıza yardım eder.1 adet yeşil, kırmızı, sarı ya da dolmalık biber günlük C vitamini ihtiyacın tamamını karşılamaya yeter. Yeşil ve kırmızı biber aynı zamanda A, K ve B6 vitamini ve potasyum, bakır ve manganez bakımından zengindir.

8. Bal

8. Bal

Sabah kahvaltıda alacağınız 1 tatlı kaşığı bal bağışıklığınızı korumaya yardımcı olur ve gün içerisinde enerjinizi de arttırır.

9. Nar

9. Nar

Mantar, enfeksiyon, bağırsak kurdu gibi durumlar için önerilen nar ve nar suyu vücudunuzu yenileyecek antibiyotik bir meyvedir.  Karaciğeri ve diğer organları temizleme görevi olan bir meyvedir. Grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda nar tüketebilirsiniz.

10. Turp

10. Turp

Solunum yolu hastalıklarında bal ile beraber tüketilmesi önerilen turp adeta bir antibiyotik etkisi göstermektedir.

11. Kefir

11. Kefir

Kefir, antibiyotik ilaçlar kadar güçlüdür. Kefirde bulunan vitamin ve mineraller, hastalıklardan uzak kalmanıza yardım edecektir.

12. Çörek otu

12. Çörek otu

Günde 1 tatlı kaşığı çiğneyerek çörek otu tüketebilirsiniz. Böylelikle bağışıklık sisteminiz güçlenmiş olacak çörek otunun bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi vardır.

13. Kuru soğan

13. Kuru soğan

Kuru soğan tam bir hastalık savardır. Antioksidandır ve besin değeri yüksektir. Mikroplara karşı vücudunuzu güçlendirir. Özellikle de kış günlerinin dayanılmaz soğuklarında kendinizi daha iyi hissetmek istiyorsanız bol bol soğan tüketmelisiniz.

14. Karadut

14. Karadut

Kendinizi daha iyi hissetmek ve rahatsızlığı bir an önce iyileştirmek için karadut meyvesinden faydalanmalısınız. Nar tükettiğiniz zaman vücudunuzda  antibiyotik etki oluşacaktır.

15. Ispanak

15. Ispanak

Bağışıklık sisteminin süper besinlerinden biri olan ıspanakta A,B,C ve E vitaminleri ile kalsiyum, magnezyum, quarcetin hepsi bir arada bulunuyor.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın