Görüş Bildir
Haberler
Antarktika'da Alarm: Dev Buzul Kütlesi İngiliz Adasına Çarpabilir

Antarktika'da Alarm: Dev Buzul Kütlesi İngiliz Adasına Çarpabilir

Batuhan
06.11.2020 - 09:31

Küçük bir ülke büyüklüğünde dev bir buz dağı Antarktika yakınlarındaki Güney Georgia adasına doğru ilerliyor. İngiliz Antarktika Araştırmaları (BAS), buz dağının adanın yakınında karaya oturarak buradaki deniz avcılarının yiyecek kaynaklarına ulaşmasını ve yavrularına geri dönmesini engelleyebileceğinden endişe duyduklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'te yer alan habere göre, BAS'tan çevrebilimci Profesör Geraint Tarling, fokların ve penguenlerin yiyecek bulmak için gitmeleri durumunda buz dağı yüzünden geri dönmek için yollarının uzayacağını, bunun da onların yavrularının açlıktan ölmeleri anlamına geldiğini söyledi.

Lüksemburg'dan daha büyük bir yüzeye sahip

Lüksemburg'dan daha büyük bir yüzeye sahip

A68 adlı dev buz dağı Temmuz 2017'de Larsen C buz tabakasından koptu ve kuzeye doğru ilerlemeye başladı. Buz dağı o dönem 75 km uzunluk ve 50 km genişliğiyle Lüksemburg'dan daha büyük bir yüzeye sahipti.

Uydu görüntülerinde adayla çarpışma rotası izleyen buz dağı, deniz akıntılarının devreye girmesiyle daha kuzeye taşınabilir.

CO2 emisyonlarını kısmen dengeleme açısından bazı faydalar sağlayabilir

CO2 emisyonlarını kısmen dengeleme açısından bazı faydalar sağlayabilir

Buz dağının açık suda kalması durumunda atmosferden karbon çekerek insan CO2 emisyonlarını kısmen dengeleme açısından bazı faydalar sağlayabileceği belirtiliyor.

Atlantik okyanusunun güneyinde İngiliz adası olan Güney Georgia, 165 km uzunluğunda ve 35 km genişliğinde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
8
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
DR.D

Yani buz kütlesinin inglitereye yaklaşması sorun değil.Ya imha ederler yada helikopter ile taşırlar orası kolay.Kötü kısım buzulların bu ana buzul karadan ay... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

çarpsın napalım mk