Görüş Bildir
Haberler
Ankara'daki Güvenlik Zirvesi Sona Erdi: 'Rusya'nın Saldırısı Kabul Edilemez'

Ankara'daki Güvenlik Zirvesi Sona Erdi: 'Rusya'nın Saldırısı Kabul Edilemez'

Emre Ordu
24.02.2022 - 09:46 Son Güncelleme: 24.02.2022 - 14:27

Rusya'nın Ukrayna'ya harekatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan güvenlik zirvesini topladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, zirvede, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sona erdi.

İletişim Başkanlığı'nca zirvenin ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi'nde Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ele alındı.

"Türkiye, Ukrayna'nın birliğine olan desteğini sürdürecek"

"Türkiye, Ukrayna'nın birliğine olan desteğini sürdürecek"

Zirvede, Rusya’nın Minsk mutabakatlarını ortadan kaldıran bu saldırısının uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kabul edilemez olduğu ifade edildi. Bölge ve dünya güvenliğine de tehdit oluşturan bu saldırının durması için Rusya ve uluslararası platformlar nezdinde bulunulabilecek girişimlerin değerlendirildiği zirvede, Türkiye’nin Ukrayna’nın siyasi birliği, egemenliği ve toprak bütünlüğüne desteğini sürdüreceği vurgulandı.

Kimler katıldı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği zirveye, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, TBMM AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
4
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fırat

Rusya korksun çok fena kınayacağız

Saffet Filiz

Toplantıya filan gerek yok tarafsızı de geç.

Maher

Her zamanki soruyu soracaklar kendilerine, bizim (sahsimizin, ulkenin degil) bu isten cikari ne, nerden para cukkalariz, onu konusacaklar, ona gore taraf tut... Devamını Gör