Görüş Bildir
Haberler
Ankara Ayakta! Hakim Hukuku Tersinden Yazdı

Ankara Ayakta! Hakim Hukuku Tersinden Yazdı

Ankara’da iş merkezinde 8 yıl önce satın alınan 250’ye yakın ofis ve dükkanın tapuları, mahkemenin hukuku geriye işleterek aldığı tartışmalı kararı ile tehlikeye girdi. THK yönetimi ile yakınlığı ortaya çıkan hakimin kurum yararına verdiği karar tartışma yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

THK Üniversitesi’nin Ankara Yenimahalle’deki arazisi Ünsal Ban yönetiminde 2013 yılında ihale ile AL-KA İnşaat'a satıldı. İhaleyi kazanan firma, Ankara İnşaat ile THK Üniversitesi’nden alınan araziye Wings Ankara iş merkezini inşaa etti. 2015’te 250’ye yakın ofis ve dükkanın satışa başlandığı Wings Ankara’da 2016’da faaliyete geçti. Yaklaşık 8 yıldır ofis ve dükkanlarını kullanan Wings Ankara sakinleri Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararıyla bir günde ofis ve dükkanlarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Wings Ankara sakinleri “İyi niyetle ve tapuya güvenerek aldığımız mülklerimiz, geçmişte yaşananlarda hiç bir ilgimiz olmadığı halde bir günde kaybetme tehlikesi yaşadık” diye konuştu. 

THK Üniversitesi kayyum heyetinin başvurusu ile Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi 7 Aralık 2022’de 10 yıl önce ihalesi yapılan, 2015’te tapudan satışı gerçekleşen 250’ye yakın ofis ve dükkanın tapularını iptal yönünde karar verdi. Hakim Ömer Azküçük, tartışmalı hukuki bir kararla Wings Ankara’daki tapuları, kayyum yönetiminin talebi doğrultusunda THK Üniversitesi’ne devir edilmesi kararını verdi.

Mahkeme 250'ye yakın tapulu kat malikini mağdur ettiğini beyan etti

Mahkeme 250'ye yakın tapulu kat malikini mağdur ettiğini beyan etti

Kayyum yönetiminin başvurusu dilekçesinde eski THK Başkanı Osman Yıldırım, eski THK Rektörü Ünsal Ban ve Murat Akça’yı suçlayıcı ifadeler kullandı. Talep dilekçesi ile mahkeme harekete geçti. Gerekçeli kararda arazi ihalesi üniversite aleyhine son derece planlı ve organize bir hareket” diye değerlendirilirken, “çok yüksek miktarda kurum zararına sebebiyet verildiği” belirtildi.

Gerekçeli kararda Ankara Batı 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde THK’nın zarar uğratılması ile ilgili davanın görüşüldüğü de belirtilmesine rağmen 250’ye yakın vatandaşın ofis ve dükkanlarının mülkiyetini tehlikeye düşüren karara imza atıldı.

Ayrıca mahkeme gerekçeli kararda “Türk Hava Kurumu Üniversitesi adına tesciline karar verilen üçüncü şahıslara ait bağı bölüm tapularından doğan istemlerin yetkisiz ve temelde geçersiz işlem tesis eden, iradeyi fesada uğratan sorumlu şahıslara yöneltilmesine” ifadesini kullandı. Bu ifade ile 250 yakın tapulu kat malikini mağdur ettiğini de kabul etti.

"Hukuk tarihinde görülmemiş garabet"

"Hukuk tarihinde görülmemiş garabet"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avukat Furkan Akbulut, söz konusu karar için “Söz konusu mahkeme yetki aşımında bulunarak, hukuk tarihinde görülmemiş garabet olarak nitelendirilecek bir karara imza atmıştır. Bu kararı alırken hiç bir yargılama yapmamış ve tapu sahiplerini bu davaya dahil etmemiştir. Kurum yönetiminin ısmarlama taleplerini hukuka aykırı bir şekilde aynen kabul etmiştir. Bu hususta kat malikleri adına gerekli yasal tüm müracaatlar yapılmakta olup; herkesin mülkiyet hakkı korunacaktır. Türk yargısının söz konusu mahkeme kararını iptal edeceğine yönelik inancımız tamdır” dedi.

THK’ya kayyum atayan da aynı mahkeme

THK’ya kayyum atayan da aynı mahkeme

Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi Türk Hava Kurumu’na 16 Ekim 2019’da kayyum atama kararını verdi. 2021’de taşınmazların satışı konusunda kayyum ve mahkeme arasında yaşanan zıtlaşmanın ardından hakim Ömer Azküçük HSK kararı ile Ankara Batı Hakimliğine atandı. Ancak hakim Ömer Azküçük kısa süre sonra tekrar  Ankara 9 Sulh Hukuk Mahkemesi’ne geri döndü. Müyesser Yıldız'ın kendi sitesindeki haberinden detaylara ulaşabilirsiniz.

THK Başkan Vekili ve Hakim yakın mı?

THK Başkan Vekili ve Hakim yakın mı?

Kayyum Heyeti Başkan vekili Ali Yüksel ve hakim Azküçük’ün birlikte Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunlarına katıldıkları fotoğraf THK’nın Twitter hesabında paylaşıldı. Ayrıca hakim Azküçük’ün AK Parti genel merkezi ziyaret fotoğrafı da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök tarafından Haziran 2021’de paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sedat Peker’in iddialarındaki isim Ünsal Ban

Sedat Peker’in iddialarındaki isim Ünsal Ban
İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 - 2014 yılları arasında THK Vakıfı’nda yönetim kurulunda yer alan Ünsal Ban, daha sonra da 2010 - 2015 yılları arasında da THK Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüttü. Ban ismini 2022’nin Ağustos ayında Sedat Peker’in ifşalarında adı geçti. 

Peker, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, AK Parti milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun yolsuzluk yaptığını Twitter’da iddia etti. Peker, Ünsal Ban'ın kendisine ulaştığını, yolsuzlukları anlattığını ve bu görüşmeyi kaydettiğini söyledi. Zehra Taşkesenlioğlu'nun eşi Ünsal Ban tarafından kaydedildiği belirtilen ve tartıştıkları bir video da yine Sedat Peker tarafından paylaşıldı. Ban videoyu Peker’e verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. 

Eski THK Başkanı Osman Yıldırım da kurumdaki yolsuzluklar nedeniyle tutuklandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
28
22
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın