Görüş Bildir
Haberler
Andy Warhol Kimdir? Andy Warhol Kaç Yaşındadır, Uyruğu Neresidir?

Andy Warhol Kimdir? Andy Warhol Kaç Yaşındadır, Uyruğu Neresidir?

Taha Çiftçi
10.05.2022 - 12:47

Pop art akımının en önemli temsilcilerinden biri olan Andy Warhol son olarak Marliyn Monroe portresinin rekor bir fiyatla satılması üzerinden bir kez daha gündeme geldi. Sanatçı Andy Warhol, pop artı yakından takip edenler için tanıdık. Bu ismi ilk kez duyanlar ise Andy Warhol'un sanat yaşamı ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Andy Warhol Kimdir?

Andy Warhol Kimdir?

Andy Warhol, 6 Ağustos 1928 doğumlu Amerika Birleşik Devletleri uyruklu ressam, film yapımcısı ve sanatçıdır. ABD'nin Pensilvanya eyaletinde dünyaya gelen Warhol, sanat yaşamı boyunca pop art akımının en önde gelen temsilcisi olmuştur. Hayata veda etmeden önce yaptığı resimler, çektiği kısa filmler ve yayınlar bir hayli tutulmuş ve kendi döneminin en önemli sanatçıları arasında gösterilmiştir.

22 Şubat 1987 yılında hayata gözlerini yuman Andy Warhol, vefatından sonra eserlerinin rekor fiyatlarla satılmasıyla sıkça anılmaktadır.

Eserleri Pop-Art İkonu Oldu

Eserleri Pop-Art İkonu Oldu

Birbirinden ünlü işlerin altında imzası bulunan Warhol'un özellikle Marilynler ismini verdiği eser Pop-Art İkonu oldu. Çektiği bağımsız filmleri de rekorlar kıran Warhol, Bağımsız Film Ödülü sahibiydi.

1964 yılında dönemin bir diğer efsane ismi Marilyn Monroe'nun portresini yapan Warhol'un bu eseri 2022 yılında 195 milyon dolara satılmıştır.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın