Görüş Bildir
Haberler
Android 7.0 Nougat Güncellemesini Alacak Telefonlar

Android 7.0 Nougat Güncellemesini Alacak Telefonlar

MobilBeyin
26.08.2016 - 01:57

Android 7.0 Nougat Güncellemesini Alacak Telefonlar

Geçtiğimiz günlerde resmi adı Android Nougat olarak açıklanan Android 7.0 sürümü şu anda Beta sürümüyle Nexus cihazlarla birlitke Android Oneplatformuna dahil akıllı telefonlarla kullanılabiliyor. Peki hangi telefonlar Android Nougat güncellemesini alacak?

– Çoklu pencere / aynı ekranda iki uygulama çalıştırma

– Yenilenen bildirim merkezi

– Yeni bildirimleri rahat yönetebilme ve bildirim merkezinden yanıt verme

– Çift taraflı sayfa tasarımı yardımıyla birden fazla bildirim ikonuna müdahale edebilme

– Bildirimlerin ayarları zenginleştirildi. Artık her bildirimin gözükmesini engelleyebileceğiz.

– Bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların alakalı menüsüne gidebilme özelliği eklendi

– Batarya grafiği yenileniyor

– Gece modu

– Ayarlar da monitörü sağ tarafa kaydırtıltan sonrasında sekme gelebiliyor. Faydası ise; sözgelişi zil sesi değişiklik yapma bölümünden aniden yüklü olan uygulamalar bakmak için derhal o sekmeden o pencereye atlanabiliyor. Böylece daha süratli ve kullanım senaryosuna sahip oluyoruz.

Performans tarafında Vulkan grafik API’si ile fazlaca daha iyi grafik performansı ve verimliliği göreceğiz. Bunla beraber %75’e varan hızlanma göreceğimiz vadediliyor.

Android N’nin bir öteki yeni özellikleri ise emniyet üstüne. Direkt olarak dosya şifrelemesi, sistem arayüzünün arkaplanda her zaman güncellenmesi en mühim yeniliklerden.

Ayrıca Android güncellemelerinde telefon açılırken gördüğümüz “Android başlatılıyor” animasyonuna da veda ediyoruz!

Emniyet tarafında Chrome ve Google Play tarafında da bilgiler verildi. “Uygulama Güvenliği Geliştirme Programı” ile Google Play’de yer alacak bütün uygulamalar kontrol ediliyor.

Çoklu pencere desteği ve çoklu muamele kabiliyetleri Android N’in bereketlilik kategorisindeki kuvvetli yanları.

Android N ile birlikte iki uygulamayı aynı anda monitörü ikiye bölerek kullanabiliyoruz. Bu, Samsung benzer biçimde üreticilerin esasen kullandığı bir şeydi sadece yeni sürümle birlikte bu varsayılan bir hususiyet olarak geliyor.

Android N ile bildirimler de mühim büyük. Kilit ekranında görülen bildirimler üstünden bildiri yanıtlama benzer biçimde etkileşimleri kullanabiliyoruz.

Son olarak “bereketlilik” kısmında artık birçok yeni “emoji”lerin de Google klavyede varsayılan olarak kullanıma aleni bulunduğunu belirtelim.

Peki Android 7.0 Nougat güncellemesi hangi akıllı telefonlara gelecek? İşte Android 7.0 Nougat alacak cihazların tam sıralaması!

Not: Bu sıralama şu ana kadar şirketler tarafınca açıklanmış ya da alması beklenen modelleri kapsamaktadır. Her geçen gün ve resmi açıklamalar geldikçe sıralama güncellenecektir

Her süre olduğu yeni sürüm olan Android 7.0 Nougat sürümünü alacak ilk modeller Nexus cihazlarıyla beraber Android One programına dahil olan modeller olacak.

Bu bağlamda Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9, General Mobile GM5 Plus ve General Mobile 4G yeni sürümü alacak ilk cihazlar olacak.

Nexus cihazlarla birilikte yeni sürüme ilk kavuşacak cihazların bir öteki de Google’ın ürettiği tablet Pixel C.

Büyük olasılıkla bu tablet Nexus 9 il e birlikte Android 7.0 Nougat güncellemesine erkenden kavuşacak tek tablet olacak.

-Nexus 6P

-Nexus 5X

-Nexus 6

-Nexus 9

-General Mobile GM 5 Plus

-General Mobile 4G

Android 7.0 Nougat hemen hemen resmi olarak çıkışını yapmamış olsa da firmalar bu güncellemeyi alacak akıllı telefon modellerini açıklamaya başladı.

Erken açıklama icra eden firmalardan önde gelen HTC, yeni sürümü HTC 10 , HTC One A9 , HTC One M9 modellerine kararlı olarak dağıtacağını duyurdu.

Şimdilik firmanın 2014 senesinde sunulan HTC One M8 ve müsait fiyatlı HTC Desire 530 benzer biçimde modellerine bu güncellemenin sunulup sunulmayacağı hemen hemen bilinmiyor.

-HTC 10

-HTC One A9

-HTC One M9

Güncelleme hikayesinde sık sık eleştirilen firmaların başlangıcında gelen Samsung , bilhassa güncellemeleri geç göndermesi hikayesinde kullanıcılardan yoğun geri bildirimler alıyor.

Henüz Samsung kanadından hangi telefonların resmi olarak Android Nougat sürümünü alacağı açıklanmamış olsa da Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5 , Galaxy S6, Galaxy S6 Edge ve Galaxy S6 Edge+ modellerinin bu güncellemeyi alacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca ilerleyen dönemde Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 ‘ün de bu listeye eklenebilmesi olası.

-Galaxy Note 7

-Galaxy S7

-Galaxy S7 Edge

-Galaxy Note 5

-Galaxy S6

-Galaxy S6 Edge

-Galaxy S6 Edge+

-Galaxy S5

-Galaxy Note 4

Geçtiğimiz yıl Nexus modellerinden 2 ay sonrasında amiral gemisi telefonlarına güncelleme veren LG , bu sene da süratli olmak istiyor.

Samsung benzer biçimde LG’nin de hemen hemen resmi sıralaması yayınlanmadı sadece LG G5, LG G4 ve LG V10 modellerinin Android Nougat alacak ilk LG modelleri olacağını söyleyebilmek olası.

– LG G5

– LG G4

– LG V10

Marshmallow güncellemesini eski amiral gemilerine bile getirerek takdir toplayan Sony de, hemen hemen Android Nougat için planlarını açıklamış değil.

Ancak Xperia Z3 ‘ün Android 7.0 için yeşil fer aldığını düşündüğümüzde iki sene önceye kadar olan üst seviye modellerin bu güncellemeyi alacağını söyleyebiliriz.

Yani Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3+, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Premium modelleri Android 7.0 Nouga t alacak olası cihazlar içinde.

-Xperia Z5

-Xperia Z5 Premium

-Xperia Z5 Compact

-Xperia Z3+

-Xperia Z3

-Xperia Z3 Compact

Şüphesiz Huawei tarafında Nexus 6P haricinde güncellemeyi alacak ilk aygıt Huawei P9 ile Huawei P9 Plus olacak. Ardından Huawei Mate 8 ve Huawei P8 modellerinin de bu sürüme kavuşacağını söyleyebiliriz.

Ancak muhtelemelen IFA’da duyurulacak güncelleme sıralamasında yeni sürümü alacak bütün modelleri görebileceğiz.

-Huawei P9

-Huawei P9 Plus

-Huawei Mate 8

-Huawei P8

-Huawei G8

Güncelleme hikayesinde iyi geri bildirimler alan bir öteki şirket olan Motorola’nın olası Nougat alacak aygıt sıralaması şöyleki:

– Moto G4 Plus

– Moto G4

– Moto Z

– Moto X Force

– Moto X Play

– Moto X Style

– Moto G Turbo

Hangi modelleri tam olarak yeni sürümü alacağı meçhul ASUS , ilk başlarda doğal ki Zenfone 3 ailesine güncellemeyi verecektir.

Bu bağlamda ASUS Zenfone 3, ASUS Zenfone 3 Deluxe, ASUS Zenfone 3 Laser, A SUS Zenfone 3 Max ve Zenfone 3 Ultra modellerinin Nougat alacak ilk telefonlar olacağını söyleyebiliriz.

Ardından umuyoruz ki Zenfone 2 ve Zenfone 2 varyasyonları da yeni sürüme kavuşur.

– ASUS Zenfone 3

– ASUS Zenfone 3 Deluxe

– ASUS Zenfone 3 Ultra

– ASUS Zenfone 3 Max

– ASUS Zenfone 3 Laser

– ASUS Zenfone 2

– Meizu M3 Note

– Meizu MX6

– Mi 5

– Mi Max

– Mi Note

– Mi Note Pro

– Mi Pad 2

– Mi 4i

– Mi 4S

– Mi 4C

– Redmi 2 Prime

– Redmi 3/3S/3A

– OnePlus 3

– Oneplus 2

– Oneplus X

Kaynak: https://www.webduzzi.com/2016/08/23/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın