Görüş Bildir
Haberler
Pozitif Enerji Deposu Ametist Taşı: Ametist Taşının Faydaları ve Tüm Özellikleri

Pozitif Enerji Deposu Ametist Taşı: Ametist Taşının Faydaları ve Tüm Özellikleri

Özge Tepe
06.07.2022 - 16:57

Mor renkli bir kuvars türü olan ametist, pozitif enerji deposu olarak bilinir. Mutluluk ve huzur verici etkisi ile dikkat çeken ametist taşı, radyasyondan, negatif enerjiden korunma amacı ile sık sık kullanılır. Başta Koç, Yay, Kova ve Balık burçları olmak üzere birçok burcun değerli taşlarından alan ametist, alternatif tıpta da tercih edilmektedir fakat iyileştirici herhangi bir iddiası yoktur. Mitolojik kaynaklarda “Sarhoş etmeyen” anlamına gelen ametistin adı bu kaynaklarda da sık sık geçmekte. Peki ametist taşı nedir? Ametist taşı özellikleri ve faydaları nelerdir? İşte ametist taşı hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ametist Taşı Nedir?

Ametist Taşı Nedir?

Ametist, genellikle mor renkli ve parlak bir doğal taştır. Mor rengi sayesinde mutluluk veren ametist, antik dönemlerden bu yana kullanılmaya devam etmektedir. Adı mitoloji kaynaklarında da sık sık geçen ametist taşı, mor rengi ile kullanan kişiye canlılık, huzur ve mutluluk verir. Enerji yüklü olan bu taş, olumlu etkileri ile dikkat çeker. Bu etkilerin kesinleşmiş bir kaynağı olmamakla birlikte genellikle bazı burçlar üzerinde daha sık kullanılır. Olumlu ve iyileştirici etkileri ile öne çıkan ametist taşı, diğer taşlarla da uyumludur. Dolayısıyla aynı taşları bir arada kullanabilirsiniz. 

Ametist, negatif elektrik yüklüdür. Bu nedenle pozitif enerjiyi kendine çeker ve olumsuz enerjileri olumluya dönüştürmeye yardımcı olur. Bu aşamada negatif elektrik yükünün negatif enerji ile karıştırılmaması önemli. Canlandırıcı etkisiyle kullanan kişiye pozitif enerji sağlayan ametist taşı, tüm burçlarla uyumlu olsa da esas olarak Balık burcunun değerli ve doğal taşlarındandır.

Ametist Taşı Nasıl Oluşur?

Ametist Taşı Nasıl Oluşur?

Ametist taşı, doğal bir taştır ve insan eli değmeden oluşur. Doğada kendiliğinden meydana gelen ametistin oluşması için özel gereksinimler vardır. Ametist, yoğunluklu olarak volkanik kayaçlarda meydana gelir. Hatta Türkiye’nin volkanik arazilerle dolu olan belli başlı şehirlerinde de ametist bolca bulunur. Balıkesir ve Ordu, ametist taşının en sık oluştuğu yerlerdendir. Kuvarsın en saf hali olarak bilinen ametistin sahteleri de oldukça fazla. Bir ametist taşının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunu anlamak için ise uzman görüşü almak gerekebiliyor.

Ametist Taşının Özellikleri Nelerdir?

Ametist Taşının Özellikleri Nelerdir?

Ametist, etki bakımından en güçlü taşlar arasında yer alır. Liladan koyu mor renge kadar birçok tonu bulunur. Ağırlıklı olarak morun tonlarındadır. Değerini belirleyen en önemli unsur da renginin tonudur. Menekşe rengi tonlarındaki ametist taşları son derece nadir bulunur ve oldukça değerlidir. Ametist, mor rengini bünyesinde bulunan demirden almaktadır. Çok nadir de olsa yeşil tonlarında da bulunabilen ametist, kuvars grubu taşların hepsiyle uyumluluk göstermektedir. En önemli özelliği en değerli ve en fazla tercih edilen doğal taşlardan biri olmasıdır.

Doğada genellikle altı taraflı kristaller şeklinde bulunan ametist taşının fiziksel özellikleri çıkarıldığı yere göre değişkenlik göstermektedir. Güçlü bir pozitif enerji kaynağı olan ametist, vücuttaki negatif enerjinin atılmasına olanak tanır. Sayısız faydası ile dikkat çeken ametist taşının sertlik derecesi ise 7’dir. Çoğunlukla takı ve süs eşyası olarak kullanılmakta olan ametistin takı olarak kullanıldığında cilde temas etmesi son derece önemlidir.

Ametist Taşının Faydaları Nelerdir?

Ametist Taşının Faydaları Nelerdir?

Ametist, mor rengi sayesinde doğal bir sakinleştirici görevi görür. Öfkeyi dağıtması, korkuları yönetmeye yardımcı olması, duyguları yatıştırması, üzüntü ve kederi hafifletmesi birkaç temel özelliğidir. Ametist taşının genel faydaları ise şunlardır:

  • Negatif enerjiyi çekerek pozitif enerjiyle dolmaya yardımcı olur.

  • Negatif elektrik yükü taşır. Bu sayede vücuttaki fazla elektrik yükünü toplar ve beyin gücünün yükselmesini destekler.

  • Kullanan kişiye iyi şans getireceğine inanılır.

  • Son derece güçlüdür ve koruyucudur.

  • Çevredeki negatif enerjileri sevgiye dönüştürür.

  • Güçlü şifa özelliklerine sahiptir.

  • Arındırıcı özelliği ile bilinir.

  • Yeni fikirlere karşı açık olmayı destekler.

  • Zihinsel dağınıklığın azalmasını sağlayarak odaklanmaya iyi gelir.

  • Uykusuzluğa karşı etki sağlar. 

  • Kabus ve karabasan gibi uyku sırasındaki olumsuzlukların önüne geçer.

  • Rüyaların daha net hatırlanmasına yardımcı olur.

  • Altıncı hissin kuvvetlenmesinde etkilidir.

  • Kayıpları kabullenmeyi kolaylaştırıcıdır.

  • Hormonların koruyucusu olarak bilinir.

  • Metabolizma ile pozitif uyum sağlar.

  • Bağışıklık sisteminin ve organların olumsuzluklardan arınmasına destek olur.

  • Tansiyonun dengelenmesinde etkili olduğu söylenir.

  • Solunum yolu rahatsızlıkları için kullanılır.

  • Auranın temizlenmesine olanak tanır.

  • Kutsal aşkın yüceltilmesine yardımcı olur.

Ametist Taşı ile Uyumlu Burçlar Nelerdir?

Ametist Taşı ile Uyumlu Burçlar Nelerdir?

Ametist taşı, olumlu etkileri sayesinde birçok burç için önemli taşlardandır. Esas olarak Balık burcu ile uyumlu olan ametistin yüksek olumlu etkiler gösterdiği diğer burçlar ise şunlardır:

  • Kova

  • Aslan

  • Yay

  • Yengeç

  • Koç

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?

Ametist Taşı Nasıl Kullanılır?

Ametist taşını evin pek çok yerinde veya takı olarak kullanabilirsiniz. Evde genellikle çalışma masasına, konsollara ve ünitelere aksesuar olarak yerleştirilir. Özellikle duygusal dönemlerden geçerken ametist taşı sık kullanılan odalara ve göz önüne konulur. Yatak başına ve kütüphaneye de ametist taşı yerleştirilebilmektedir.

Ametist taşının en sık kullanım şekillerinden biri takılardır. Kolye, bileklik, küpe olarak ametist taşını tercih edebilirsiniz. Taşın doğrudan vücudunuzla temas etmesinin olumlu etkiler açısından çok daha önemli ve gerekli olduğu ifade edilmektedir.

Ametist Taşının Bakımı ve Temizliği

Ametist Taşının Bakımı ve Temizliği

Doğal taşlardan biri olan ametist taşının temizlenmesi için pek çok seçenek bulunur. Bu taşların temizlenmesinde genellikle sertlik derecesi esas alınır. Özellikle sertlik derecesi yedi ve üzerinde olan taşlar için toprakla ve suyla temizlik önerilir. Ametist taşını ara sıra kuru toprağa gömebilir ve bir gün bekleterek temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Gözenekli bir yapısı varsa da temiz suda bekletme yöntemini tercih edebilirsiniz.

Özellikle mağazalardan satın aldığınız doğal taşlar, mağazada uzun süre bekliyor ve çok fazla kişiyle temas ediyor. Bu da olumsuz enerji birikimine sebep olabiliyor. Bu nedenle ametist taşını satın aldıktan sonra temizlik işlemini gerçekleştirmeyi ve daha sonra kullanmayı tercih edebilirsiniz. Ametist taşını güneş ışığından, yüksek ısıdan koruyarak renginin uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda kimyasal ürünlerle temasından kaçınmanız, temizlerken yumuşak nesnelerden faydalanmanız da oldukça önemli detaylardan.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Erdiler

https://aviormira.com Doğal Taş Takı Sayfası