Görüş Bildir
Haberler
Amerika’da İlginç Gelişme: Vergiler Kripto Parayla Ödenebilecek!

etiket Amerika’da İlginç Gelişme: Vergiler Kripto Parayla Ödenebilecek!

Dünyada zaman devam ettikçe alışkanlıklarımız da şekil değiştirmeye devam ediyor. Son zamanların en büyük değişkeni de kripto paralar. Her sisteme entegre olmaya başlayan dijital paralar bu sefer de Amerika'da birkaç eyalette vergi sitemine entegre olmak üzere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tennessee eyaletinde ilginç gelişme...

Tennessee eyaletinde ilginç gelişme...

Belediye Başkanı Scott Conger bir kaç gün önce yaptığı açıklamada Tennessee eyaletinin sekizinci en büyük şehri olan Jackson'ın vatandaşlarının vergilerini Bitcoin ile ödemesine izin vermeyi planladığını duyurdu. Bu duyuru ilk olarak tepki alsa da sonrasında birçok kişi tarafından olumlu karşılandı.

İlk tepkiler şu şekildeydi...

İlk tepkiler şu şekildeydi...

Şehrin blockchain görev gücü, çalışanların en büyük kripto para biriminin dolara karşı bağımlılığını düşürmesini istiyor. Belediye Başkanı Scott Conger, ayrı bir tweette doların değer kaybetmesiyle ilgili endişelerini dile getirdi:

Neden enflasyonu kabul ediyoruz? Neden federal hükümetimizden daha fazlasını talep etmiyoruz? 2 yılda %6,3 olmak üzere ömrümüz boyunca %172.8. Her yıl dolarımız değersiz oluyor.

Bu gelişme ülke genelinde yeni bir akım başlatabilir.

Bu gelişme ülke genelinde yeni bir akım başlatabilir.

Aslında Jackson belediye başkanı Nisan ayında bu planından bahsetmişti. İlk söyleminden sonra blockchain görev gücünü de kurdu. Bu açıklamadan yakın bir süre sonra Florida belediye başkanı Fracis Suarez de aynı öneriye yakın bir öneri sundu. Ayrıca haziran ayında kendisi Çin’den kaçan madencileri ağırlayarak Miami’yi büyük bir madencilik merkezine dönüştürme niyetini de dile getirmişti.

Tennessee ve Florida dışında, Texas ve Wyoming de kendilerini büyük kripto merkezleri olarak kurmak için yarışıyor. Yavaş yavaş Amerika'nın diğer şehirlerine yayıldığını görüyoruz. Bu tarz öneriler artar ve vergi ödeme sistemi değişim gösterirse bu tüm dünyaya yayılabilir. 

Amerika'dan olumlu haberler gelirken Çin'den de olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Çin son dönemde kripto para madenciliğini engelleyici adımlar attı.

İki ülkede gerçekleşen yeni politikalar Bitcoin'i ne şekilde etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Sizce hangi tarafın hamlesi daha etkili olacak?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın