Görüş Bildir
Haberler
Altı Çocuğun Yanarak Can Verdiği Kuran Kursu 'Sözlü İzin'le Açılmış

Altı Çocuğun Yanarak Can Verdiği Kuran Kursu 'Sözlü İzin'le Açılmış

Onedio Medya
18.12.2015 - 16:25

Diyarbakır'ın Kulp'ta çıkan ve 6 çocuğun can verdiği yatılı erkek Kuran kursu yangınında inanılmaz ihmaller saptandı. Kursun, evrakları tamamlanmadan ve müftünün sözlü izniyle öğrenci aldığı, can veren çocuklardan birinin okul öğrencisi olduğu ve kursta bulunmaması gerektiği ortaya çıktı. Tek şüphelinin tutuksuz olduğu olayda ailelerden sadece biri şikayetçi görünüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yatılı erkek Kuran kursunda altı çocuğun yanarak ölmesine ilişkin bir dizi skandal saptandı. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'ne göre kurs, evrakları tamamlanmadan ve müftünün sözlü izniyle öğrenci aldı. Can veren çocuklardan biri okul öğrencisiydi ve kursta bulunmaması gerekiyordu. Ailelerden yalnızca birisi şikayetçi oldu. Dosyada tek bir şüpheli bulunuyor, o da tutuksuz...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyünde bulunan iki katlı Kuran kursunda 1 Aralık günü çıkan yangında altı çocuk can vermiş, altısı da yaralanmıştı.

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi'nin edindiği bilgiler şöyle:

  • Kuran kursu, evrakları tamamlanmadığı için henüz faaliyete geçmemişti. Ancak Kulp ilçe müftüsünün iki hafta önce binayı teftiş ettiği, teftiş sonrası, 'Öğrenci almaya başlayabilirsiniz' dediği ve bunun ardından, evraklar daha ulaşmadan çalışmalara başlandığı ortaya çıktı.

  • Can veren altı çocuktan beşi, kursta kalıp kalmamaya karar vermek üzere o gece yatılı kalmıştı. Dolayısıyla yurtta kalmaya henüz karar vermemişlerdi.

  • Bir çocuğun ise okul öğrencisi olduğu ve bu kursla ilgisinin bulunmadığı saptandı. Öğrencinin neden bu kursta olduğu anlaşılamadı. Avukatlar çocuğun servisten indikten sonra burada kalmış olabileceğini ifade ediyor.

  • Çocuklarını kaybeden altı aileden yalnızca birisi şikayetçi oldu.

  • Dosyada yalnızca bir şüpheli bulunuyor. Bu kursun sorumlusu olduğu ifade eden şüpheli tutuksuz yargılanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Yangının UFO adı verilen ısıtıcı nedeniyle çıkmış olabileceği ifade ediliyor. Isıtıcının uzatma kablosuyla ranzalara yanaştırıldığı ve facianın bu nedenle çıktığı sanılıyor.

  • Çocuklardan birinin yandığı, diğerlerinin cesetlerinin ise kapı önünde üst üste bulunduğu, dolayısıyla zehirlenerek can verdikleri tahmin ediliyor.

  • Kursta kalorifer sisteminin çalışmadığı belirlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
0
0
0
0