Görüş Bildir
Haberler
Almanya ve Finlandiya: 'Büyükelçilerin Sınır Dışı Edilmesine Dair Ankara'dan Resmi Bildirim Gelmedi'

Almanya ve Finlandiya: 'Büyükelçilerin Sınır Dışı Edilmesine Dair Ankara'dan Resmi Bildirim Gelmedi'

Batuhan
25.10.2021 - 14:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osman Kavala'nın AİHM kararı uyarınca serbest bırakılması için ortak açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçileriyle ilgili sınır dışı talimatı verdiğine dair üst üste açıklamalarının ardından dikkatler bugünkü kabine toplantısına çevrildi. Öncesinde Alman hükümeti ve Finlandiya Cumhurbaşkanı açıklama yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osman Kavala'nın tutukluluğunun 4. yılı nedeniyle ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Kanada ve Yeni Zelanda'nın ortak açıklamasını sosyal medyada paylaşan Ankara Büyükelçileri hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'istenmeyen kişi ilan edilip sınır dışı edilmeleri' talimatı verdiğini duyurmasıyla ilgili Berlin ve Helsinki'den açıklama geldi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ve Finlandiya Cumhurbaşkanlığı, büyükelçilerin sınır dışı edilmesine dair Ankara'dan resmi bildirim almadıklarını söyledi.

"Resmi bildirim gelmedi"

"Resmi bildirim gelmedi"

Alman Hükümeti ve Dışişleri Sözcüleri, olağan basın toplantısında, diplomatların sınır dışı edilmesine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan resmi bildirim gelmediğini belirtti. Konuyla ilgili haftasonunda Washington ve Paris'teki ortaklarıyla görüştüklerini aktarırken, 'Türkiye'nin Almanya için önemli bir ortak olduğu' mesajını verdi.

"Finlandiya diplomatik kanallardan henüz bir bilgi almadı"

"Finlandiya diplomatik kanallardan henüz bir bilgi almadı"

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 'Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından yapılan yorumlardan endişeli ve şaşkınız' diyerek ekledi:

'Ancak Türkiye tarafından resmi bir bildirim yapılmadı. Benzer tehditlerden etkilenen ortaklarla yakın istişare halindeyiz.'

Helsinki'yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da 'Bildiğim kadarıyla Finlandiya, büyükelçinin sınır dışı edilmesine ilişkin diplomatik kanallardan henüz bir bilgi almadı' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın