Görüş Bildir
Haberler
Almanya'nın En Ünlü Festivali Olan Oktoberfest ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey Burada!

Almanya'nın En Ünlü Festivali Olan Oktoberfest ile İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey Burada!

Eins, zwei, drei G'SUPPAAA!!!

Evet bir Oktoberfest hayranıysanız bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorsunuz.

Eğer bu konu hakkında pek bir bilginiz yoksa, okumaya devam edin....

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oktoberfest  Almanya'nın Bavyera eyaletinde olan Münih kentinde düzenlenen ve totalde 6 milyon kişinin katıldığı bir festivaldir.

Her yıl düzenlenen bu festivaldeki amaç Eylül'ün son günlerinden Ekim'in ilk günlerine geçiş yaparak, Ekim'in gelişini kutlamak.

Oktoberfest geleneksel olarak Ekim ayının ilk Pazar gününü de içine alacak şekilde 16 gün sürüyor. Festival, genellikle Almanlarca kısaca “d’ Wiesn” ya da “d'Waasn” olarak söylenen Theresienwiese'de yapılıyor.

Festivalin en önemli özelliği tabii ki biradır ve her sene festival kutlaması, Münih Belediye Başkanının büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakması töreni ile başlar, Almanlar bu duruma “O'zapft is!”  ki bu Bavyeraca “Çeşme açıldı' demektir.

Bu kutlamalar için özel olarak bir Oktoberfest birası mayalanır nitekim bu bira festivale özel olduğu için hem tat hem de alkol bakımından biraz koyu renkli ve serttir. Bu devasal bira Maßdenen denilen bir litrelik özel bardaklarda sunulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Festival alanının içinde Bierzelt, özel biraolan binlerce kişinin sığabileceği devasa çadırlarda yapılır.

Bu çadırlar birkaç tanedir ve içlerinde bolca yemek ve bira servis edilir.

Biraların tokuşturulması gereken zamanda 'eins, zwei, drei, G'suppaaaa!' diye bağırılır bunun anlamı bir, iki, üç, kafaya dik ya da iç demektir.

Bir de 'prosttt' denir o da şerefe demektir!

Yemekler çadıra göre değişir ve bazılarında, mesela Käfer çadırı gibi, daha lüks çadırlarda şarküteri tabağından tutun, ödeğe kadar kocaman tabaklar halinde verilir.

Oktoberfest'te dikkat çeken şeylerden Trachten denilen biri kıyafetleri. Kadınların Dirndl erkeklerin ise Lederhosen adı verilen tradisyonel kıyafetlerini sadece Oktoberfest'de değil, şehirde dolaşan herkesin her üzerinde görebilirsiniz.

Oktoberfest'in bir özelliğide koca koca kurabiyeler. Herkes bu kurabiyeleri genelde boynuna takıyor ve üzerlerinde 'Çok tatlısın', 'seni seviyorum', 'ben bir prensesim' gibi şeyler yazıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oktoberfest'de bu görüntü ile sıkça karşılaşabilirsiniz. Aileler yaşları kaç olursa olsun çocuklarını getirmekten ve bira denetmekten çekinmiyorlar. (Tabii minik bir yudumdan sonra bardakini alkolsüz biraya döndürüyorlar!)

Eklemeden geçmeyelim, Oktoberfest denildiğinde akla gelen tek şey bira olmasın. Birbirinden eğlenceli roller-coaster ve lunapark alanında da eğlenmek mümkün.

Kısacası siz siz olun, hayatınızda bir kere Oktoberfest'e katılmak için mutlaka bir zaman yaratın!

Onedio Yemek içeriklerini Facebook'ta takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
140
55
14
12
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?