Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Rekor: Bir Günde 1 Milyondan Fazla Kişi Aşılandı

Almanya'dan Rekor: Bir Günde 1 Milyondan Fazla Kişi Aşılandı

Almanya, çarşamba günü 1.1 milyon kişiye koronavirüs aşısı yaparak rekor kırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, yeni tip koronavirüs salgının 2022 sonuna kadar süreceği değerlendirmesinde bulundu.

Wieler, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, virüsün ortaya çıkmasından bu yana Almanya'da yaklaşık 3,35 milyon vaka tespit edildiğini hatırlatarak, 'Virüs sınır tanımıyor. Salgın ile mücadele ancak tüm dünyada kontrol altına alınması durumunda başarılı olur.' ifadesini kullandı.

Kovid-19 için geliştirilen aşıların virüsü ortadan kaldırmasa bile durumun daha da kötüye gitmesini önleyeceğini kaydeden Wieler, Almanya'da çok aşı yapıldığını ancak yine de aşı yapılması gereken pek çok insanın olduğuna dikkati çekti.

Wieler, 'Salgınının 2022 yılı sonuna kadar süreceğini tahmin ediyoruz' dedi.

Öte yandan ülkede ilk kez bir günde bir milyondan fazla aşı yapıldığı bildirildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, dün 1 milyon 88 bin kişinin aşı olduğu ve toplamda 27 milyon 803 bin kişiye Kovid-19 aşısı yapıldığı belirtildi.

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de son durum ne?

Türkiye'de aşılama kampanyası 13 Ocak 2021'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yapılan Sinovac aşısı ile başlamış ve ilk olarak sağlık çalışanları aşılanmıştı.

Türkiye'nin ilk günlerde aşılama hızında gösterdiği performans iyimser bir atmosfer yaratmıştı. Bakan Koca, 14 Ocak'ta yaptığı paylaşımda ilk gün 100 binden fazla sağlıkçının aşılandığını duyurmuştu. 👇

İlerleyen süreçte Bakan Koca'ya 'aşılamanın yavaşladığı' eleştirileri yöneltilmişti. 👇

Toplam 22 milyon 500 doz aşı yapıldı

Toplam 22 milyon 500 doz aşı yapıldı

Bakanlığın internet sitesinden paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar yapılan toplam koronavirüs aşısı sayısı 22 milyon 500 bin dozu geçti.

Birinci doz aşının uygulandığı kişi sayısı13 milyon 648 bin 692 olarak kaydedilirken, ikinci doz aşının toplam 8 milyon 924 bin 251 kişiye yapıldığı bilgisi paylaşıldı

Bunlar da ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Evet doğru sağlık sistemi açısından Avrupa başta afalladı. Çünkü daha önce ne salgın ne de benzeri durumlarla sınanmışlardı. İnsanların psikolojisi rahat, sa... Devamını Gör

demet s.

Eyyy almanya sen kimsin ya...hasbelkader zengin olmuşsun zaten...kıskanma çalış senin de olur.

Develop ER

O da bir şeymi be biz 3-4 günde koca ülkeyi kapadık..