Görüş Bildir
Haberler
Almanya’dan Dev Kripto Hamlesi: Büyük Yatırımlar Başlıyor!

etiket Almanya’dan Dev Kripto Hamlesi: Büyük Yatırımlar Başlıyor!

Kripto para birimleri son zamanlarda hükümetler tarafından kabul görmeye başladı. Dünyanın birçok ülkesi yeni düzene adım atıyor. Adım atma sırasıysa Almanya'ya geldi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'dan büyük hamle

Almanya'dan büyük hamle

2021 yılı kripto para birimleri için önemli bir yıl çünkü kurumlar kripto para birimlerini oldukça benimsedi. Ayrıca hükümetler de kriptolara yatırım yapmaya başladı. Özellikle Avrupa ülkelerinden son zamanlarda kripto piyasası için olumlu haberler geliyor. İsviçre ve Fransa'nın ardından bir güzel haber de Almanya'dan geldi. Hükümet binlerce kurumun kripto para birimlerine yatırım yapmasına izin veren yeni bir yasa çıkardı.

Peki bu yasa ne içeriyor?

Peki bu yasa ne içeriyor?

1 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni yasa ile 4.000’den fazla kurumsal yatırım fonu ve varlık yöneticisinin kripto para birimlerine yüzde 20’ye kadar yatırım yapmasına izin verilecek. Bu yasa kripto dünyası için oldukça önemli ve heyecan verici. Başka ülkelerde bu tarz yasalar çıkarmıştı ama Almanya gibi bir ülkenin çıkarması çok farklı. Çünkü Avrupa'nın ekonomik anlamda en iyi ülkelerinden biri ve çıkardığı yasa ile öncü konumunda olabilir.

Dengesiz piyasa kendine gelebilir.

Dengesiz piyasa kendine gelebilir.

Kurumlar yoğun alımları ve kripto piyasasının yaşadığı dengesizliği ortadan kaldırma yetenekleri nedeniyle piyasadaki kilit oyuncular olarak kabul edilir. Yani işin kısası bu tarz bir yasayla piyasayı uzun süreli canlandırmak mümkün.

Almanya daha önce de Coinbase’e lisans vermişti

Almanya daha önce de Coinbase’e lisans vermişti

Geçen hafta, Alman mali gözlemcisi olan Mali Denetleme Kurumu (BaFin), Bitcoin ve altcoin borsası Coinbase’e bir kripto saklama hizmeti sunma lisansı verdi. Böylece Coinbase Almanya'da lisansı alan ilk şirket oldu. Kasım ayında Almanya, kripto şirketlerinin kripto saklama lisansı başvurusunda bulunmasını gerektiren bir yasayı yürürlüğe geçirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın