Görüş Bildir
Haberler
Almanya'daki Irkçı Saldırda Öldürülen Dokuz Kişi Düzenlenen Törenlerle Anıldı

Almanya'daki Irkçı Saldırda Öldürülen Dokuz Kişi Düzenlenen Törenlerle Anıldı

Almanya’nın Hanau kentinde Çarşamba akşamı iki nargile bara düzenlenen silahlı saldırı sonucu ölen dokuz kişi anısına başkent Berlin'in de aralarında bulunduğu birçok kentte anma töreni düzenlendi.

En kapsamlı anma töreni saldırının düzenlendiği Hanau'da yapıldı.

Akşam saatlerinde saldırının düzenlendiği yerde kurbanlar anısına saygı duruşunda bulunuldu. Olay yerine çelenkler bırakıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier da katıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier da katıldı.

Steinmeier yaptığı konuşmada, Hanau’daki saldınının ardından topluma birlik, beraberlik çağrısı yaptı. Steinmeier, böylesine zor zamanlarda dayanışma içinde olunmasının önemine dikkat çekerek 'Bugün, toplum olarak birlikte durduğumuzu, yıldırılmadığımızı, dağılmadığımızı gösterme zamanı' dedi.

'Birlikte duruyor birbirimize sıkı sıkıya tutunuyoruz. Bu, nefrete karşı en güçlü araç' diyen Cumhurbaşkanı, şöyle konuştu:

'Hanau'da dün gece yaşananlar bizi şaşırttı, üzdü ve öfkelendirdi. Hiçbir şey sevdiklerini yitirenlerin acısını dindiremez. Hiçbir şey bu anlamsız saldırıyı açıklayamaz ve hiçbir şey olanları geri döndüremez.'

Steinmeier, 'Ülkemizde bireyler ya da azınlıkların onuru çiğneniyorsa buna karşı çıkmak zorundayız' diyerek, siyasette, medyada, toplumun her yerinde kullanılan dile dikkat edilmesini istedi.

Kent merkezinde anma ve dayanışma nöbeti

Kent merkezinde anma ve dayanışma nöbeti

Kent merkezinde de Hanau Belediyesi’nin düzenlediği anma ve dayanışma nöbeti yapıldı.

Kurbanların yakınlarının da aralarında bulunduğu binlerce vatandaşın katıldığı nöbette ölenlerin fotoğrafları taşındı, mumlar yakıldı.

Saldırıya Berlin'de Brandenburg Kapısı önünde sessiz protestoyla tepki gösterildi.

Saldırganın 6 gün önceden keşif yaptığı ortaya çıktı

Saldırganın 6 gün önceden keşif yaptığı ortaya çıktı

Irkçı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan Tobias R’nin katliam gerçekleştirdiği kafeye 6 gün önce gelerek keşif yaptığı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kameradan alınan fotoğrafta, ırkçı Tobias R’nin yeşil ceket ile mavi bir bere giydiği görülüyor.

Hanau'da Çarşamba akşamı iki nargile bara düzenlenen saldırıda tamamı göçmen kökenli dokuz kişi öldürülmüştü.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
24
9
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sıradan Biri

Bir an 3-5 mehmetçik için meclisi toplayamayız diyen bakan geldi aklıma. Ya da şehit haberine "ne güzel öldüler" diyen mv. Adamlar da 9 sivil vatandaş ölüyor... Devamını Gör

rcpbyrm

her yerin bir ırkçısı bir katili var işte !

Tolga Aydın

bir de gavur derler. şu adamlardaki hassasiyet, insan sevgisi bambaşka. marifet domuz eti yememek ise, gerisi nerede? şuraya bak, cumhurbaşkanı ile halk aras... Devamını Gör