Görüş Bildir
Haberler
Alibaba ‘11.11’ Etkinliğinde Rekor Kırdı: 85 Milyar Dolarlık Satış Yaptı

Alibaba ‘11.11’ Etkinliğinde Rekor Kırdı: 85 Milyar Dolarlık Satış Yaptı

İlhan Güzel
13.11.2021 - 19:21

Alibaba, dünyanın en büyük online alışveriş festivali Bekarlar Günü’nde bu yıl yeni bir rekora imza attı. E-ticaret devi, 11 gün süren festivalde 85 milyar dolarlık satış yaptı.

Kaynak: https://www.businessinsider.com/aliba...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz yıla kıyasla satışlarını %8,5 oranında artırdı.

Geçtiğimiz yıla kıyasla satışlarını %8,5 oranında artırdı.

Şirket, 2009 yılından bu yana düzenlediği etkinlikte her yıl çift haneli oranlarda büyüme kaydetmişti. Geçtiğimiz yıl düzenlenen alışveriş etkinliğinde ise şirket 78 milyar dolarlık satış yapmıştı. Yine de Alibaba bu yıl yeni bir rekora imza atmayı başardı.

Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirliğe odaklandı.

Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirliğe odaklandı.

Alibaba, 11 gün süren festivalden elde ettiği rekor gelire rağmen bundan sonra farklı bir bakış açısıyla hareket edeceklerini açıkladı. Çin Hükümeti toplumun tamamının refaha kavuşması için şirketler üzerinde baskı kurmaya devam ederken Alibaba da yaptıkları açıklamada elde edilen sayıların ötesinde ‘sürdürülebilirlik’ ve ‘kapsayıcılık’ kavramlarına odaklanmak gerektiğine dikkat çekildi. Başkanvekili Yang Guang, “Bu yılki 11.11 Küresel Alışveriş Festivali’nde kararlı ve kaliteli bir büyüme kaydederek değişen Çin tüketim ekonomisinin bir resmini çıkardık. Ayrıca bu yıl 11.11 etkinliğinin gücünü kullanarak sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirdik. Bu yılki festival, sürdürebilir bir gelecek inşa etmede anlamlı bir dönüm noktası oldu.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lofoja2466

Google internetten evde çalıştığım için 27485-29658 dolar veriyor...son 2 aydan beri bu işi yaptım ve google 1.ay maaşım olarak 31547 dolar verdi.Bu iş hayat... Devamını Gör