Görüş Bildir
Haberler
Ali Babacan, Seçilirse Yapacağı İlk İcraatı Cüneyt Özdemir'e Açıkladı: 'Düşünce Suçlularını Serbest Bırakacağız'

etiket Ali Babacan, Seçilirse Yapacağı İlk İcraatı Cüneyt Özdemir'e Açıkladı: 'Düşünce Suçlularını Serbest Bırakacağız'

Batuhan
26.05.2020 - 00:20

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, seçimi kazanırsa yapacakları ilk işin cezaevindeki düşünce suçlularınım serbest bırakılması olduğunu açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalına konuk olan Babacan, “Bu akşam seçim oldu siz kazandınız, ne yapardınız” sorusuna yanıt verdi. Babacan, ülkenin en önemli sorunlarından birinin özgürlük olduğuna dikkat çekerek, gazetecilerin özgür olmadığını vurguladı.

"Ülkenin en önemli sorunlarından biri özgürlük" 🎥

Babacan, şöyle konuştu:

“Ülkenin en önemli sorunlarından biri özgürlük. Bunu oluşturmak da siyasi irade meselesi. Bir parmak şıklatmadır, o kadar. Ve basın… Gazetecilerimiz, köşe yazarlarımız, ‘Arkadaşlar bundan sonra özgürsünüz, evrensel hukuk kuralları içinde istediğinizi yazın, çizin’ diyeceğiz. ‘Biz artık size karışmayacağız’, bu kadar basit. Hemen, sadece düşünce suçu sebebiyle hapiste kim var kim yoksa hemen onların çıkması… Meclis’in birinci günü birinci madde budur. Düşünce suçlularının özgür bırakılması… Bunu görsünler ki başkaları özgür düşünmeye başlasın.”

"Siz 2012'de neden sustunuz?"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özdemir'in yayındaki en ilginç sorularından biri de Babacan'ın AKP içinde eleştirdiği konular üzerine 'Madem işler kötü gidiyordu çıkıp konuşmadınız, 2012 yılında neden sustunuz?' oldu. Babacan da bu soruya 'çalışma etiğinden dolayı' diyerek, 'Aile içi meseleleri dışarıya yansıtmadık' dedi.

Yayının tamamını 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
103
60
35
33
9
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Seçilmeyeceğini kendisi de biliyor. Zaten seçilmek için de aday olmuyor. Ama şunu açık söyleyeyim Abdullah Gül, Babacan, Davutoğlu. Sanki bu çarkın içinde ye... Devamını Gör

Beyza

peki neden parti kurdular sence? Akpnin kaybettiği kan kaybını kontrollü bir şekilde toplayıp mhpsiz koalisyon için mi?

fatih demir

Özgürlük kavramını kapsamlı ve evrensel bir değer olarak ele almak gerekiyor. Dolayısıyla özgürlükten bahsediyorsanız bunu dini inançlarınızı ve geleneklerin... Devamını Gör

Hobe

BİLGİLİ SİYASAL İSLAMCI, BİLGİSİZ SİYASAL İSLAMCIDAN HER ZAMAN DAHA TEHLİKELİDİR.

libs

Adam İslâmcı değil muhafazakâr liberal.