Görüş Bildir
Haberler
Ali Babacan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri: DEVA Partisi Lideri Ali Babacan Kimdir, Hangi Partilerde Görev Aldı?

Ali Babacan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri: DEVA Partisi Lideri Ali Babacan Kimdir, Hangi Partilerde Görev Aldı?

Elif Ateş
17.05.2022 - 14:01 Son Güncelleme: 13.04.2023 - 15:46

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen isimlerden biri. Uzun yıllardır siyasetin içerisinde bulunan Babacan, bir dönem dış işleri bakanı ve ekonomi bakanı olarak görev aldı. Önümüzdeki seçimlerde muhalefetin kazanması halinde tekrardan ekonomi bakanı olacağı konuşulan Babacan'ın hayatı ise merak ediliyor. Peki Ali Babacan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Ali Babacan'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ali Babacan Kimdir?

Ali Babacan Kimdir?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967 senesinde Ankara'da dünyaya geldi. Memleketi Ankara'nın ilçesi olan Şereflikocahisardır. Annesi Güneri Babacan, babası ise ünlü iş adamı Hilmi Babacan'dır. TED Ankara Koleji'ni başarıyla bitirdi. Daha sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik bölümüne girdi.

1989 yılında üniversiten mezun olan Babacan, bir sene sonra Fulbright bursunu kazandı ve Amerika'ya okumaya gitti. 1990 yılına 1992'ye kadar Northwestern Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans yaparken organizasyon, pazarlama gibi alanlarda kendini geliştirdi. 1992'den 1994 yılına kadar da ABD'nin ünlü bir finans şirketinde danışmanlık yaptı daha sonra Ankara'ya giderek aile şirketlerinin başına geçti.

Ali Babacan'ın Siyasi Kariyeri

Ali Babacan'ın Siyasi Kariyeri

AKP'nin kurucu üyelerinden biri olan Ali Babacan, 2001 yılında partinin merkez karar ve yönetim kurulu üyeliğine getirildi. 2002 ve 2003 yıllarında ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak görev aldı. 2005'ten 2009'a kadar Türkiye Avrupa Birliği BaşmüzakereCİliği yaptı. 2007'den sonra ise dış işleri bakanı olarak görev almaya başladı.

2009 yılında Ahmet Davutoğlu'nun dış işleri bakanlığına getirilmesiyle birlikte Babacan'da ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak bulunmaya başladı. Davutoğlu'nun başbakan olduğu 63.hükümette başbakan danışmanlığı yaptı. 2019 senesinde ise ani bir kararla AKP'den istifa etti.

Ali Babacan DEVA Partisini Ne Zaman Kurdu?

Ali Babacan DEVA Partisini Ne Zaman Kurdu?

Ali Babacan bir heyet ile birlikte 9 Mart 2020 tarihinde Demokrasi ve Atılım Partisi'ni (DEVA) kurdu. 10 Mart 2020 yılında yapılan ilk toplantıda yapılan oylama sonucunda DEVA Partisi'nin genel başkanı Ali Babacan oldu.

Ali Babacan'ın Eşi Kim, Çocukları Var mı?

Ali Babacan'ın Eşi Kim, Çocukları Var mı?

Ali Babacan, Türkiye'ye döndükten sonra 1995 yılında Ülkü Zeynep Yurter ile dünyaevine girdi. Çiftin Fatma Dilara, Mustafa Kerem ve Hilmi adında üç çocuğu vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın