Görüş Bildir
Haberler
Ali Babacan'dan Seçim Hilesi İddiası: 'Oy Kullanmayanların Oylarına Mühür Basıp Tek Bir Partiye Kullanılıyor'

etiket Ali Babacan'dan Seçim Hilesi İddiası: 'Oy Kullanmayanların Oylarına Mühür Basıp Tek Bir Partiye Kullanılıyor'

Eski AKP’li DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tarih vermeden daha önceki seçimlerde hile yapıldığını gördüklerini söyledi. Babacak açıklamasında “Özellikle oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor, bunu daha önce gördük” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Babacan, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Babacan, “Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir parti genel başkanı olunca tarafsızlık korunamıyor. Anayasa'daki tarafsızlık ilkesi korunamıyor. Bizim öngördüğümüz parlamenter sistemde cumhurbaşkanı tarafsız olup, parti rozetini hemen çıkaracak” dedi.

Parlamenter sistem konusunda tüm partilerin mutabık ve ‘tarafsızlık yanlısı’ olduğunu söyleyen Babacan şöyle devam etti:

Parlamenter sistem konusunda tüm partilerin mutabık ve ‘tarafsızlık yanlısı’ olduğunu söyleyen Babacan şöyle devam etti:

“Aynı cumhurbaşkanı başlıyor başka partinin genel başkanına atıp tutmaya. Yemin metni değişmedi, Cumhurbaşkanı partisiyle ilişiğini keseceğine dair yemin edip göreve başlıyor. Şu an bu ülkenin cumhurbaşkanının tarafsız olduğunu söyleyebilir misiniz? Diğer partilere atıyor, hakarete varan şeyler söylüyor. Ama kendisine aynısı yapıldığında dava açıyor. Türkiye şuan tam bir sistemsizlik içinde.”

'Açık ara farkla kazanmak gerekiyor'

'Açık ara farkla kazanmak gerekiyor'

Sözlerinin devamında hile yapılmaması için seçimi açık ara farkla kazanmak gerektiğini söyleyen Babacan, “Ayrıca sandıkları korumak lazım. Özellikle oy kullanmayan vatandaşların oylarına mühür basıp tek bir partiye kullanılıyor, bunu daha önce gördük” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye dair de “Mahvettiler” diyen Babacan, “Adalet kalmadı, hukuk kalmadı. Bu ülkeye milyarlarca dolarlık yatırım yapmış adam, şimdi kapıma polis gelse çıkmak zorundayım diyor. Böyle bir ülkede ekonomi düzelmez” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
15
14
9
6
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
SO_FAR_SO_GOOD

DAHA ÖNCE BU ŞEREFSİZLİĞİ GÖRÜP VE SES ÇIKARMADIYSAN SEN DE ŞEREFSİZSİN.

trolbiçer

Zaten yapıldığını herkes gördü. Bi sürü vidyo var internette.. Onun için tekrar yapılabilir ve yapılacaktır onun için sandık güvenliği ve seçimin açık ara fa... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

trafoya kedi girmesinden sonra namussuzluk yaptığınız anlamıştık zaten. asıl sorun bunlara destek verenlerin ağır vasıta aptal olması, onlarda ancak açıkla s... Devamını Gör

DdmD

İTİRAF gibi açıklama. Noldu size kullanılırken sorun yoktu değil mi?