Görüş Bildir
Haberler
ALES Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak? ALES Sınavı Kaç Saat Sürecek?

ALES Ne Zaman, Saat Kaçta Başlayacak? ALES Sınavı Kaç Saat Sürecek?

Ömer ÖNDER
16.04.2022 - 16:07

ÖSYM tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bu hafta sonunda yurt genelinde binlerce adayın katılımı ile düzenlenecek. Akademik bir kariyer planı yapan vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek olan ALES'e katılacak adaylar sınav hakkında merak ettikleri soruları araştırmaya başladı. Merak edilen sorular arasında olan ALES sınavı ne kadar sürecek sorusu en çok araştırılan konular arasında. Peki ALES 2022 saat kaçta başlayacak, ne kadar sürecek? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularını tamamlayan adaylar sınavın ne zaman yapılacağını araştırıyor. Yurt genelinde uygulanacak olan ALES için son hazırlıklarını tamamlayan adaylar sınava girmeden önce sınav hakkında merak ettikleri sorular hakkında bilgileri arıyor. Peki ALES 2022 ne zaman başlayacak? ALES ne kadar sürecek, kaç saat olacak?

ALES Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

ALES Sınavı Ne Zaman Başlayacak?

Akademik kariyer yapmayı düşünen vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilecek olan ALES sınavı, saat 10.15'te başlayacak. Adayların sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınav yerlerinde hazır olması gerekiyor. Sınav yerlerine 10.00'dan sonra gelen adaylar sınava alınmayacaktır.

ALES Kaç Dakika Sürecek?

ALES Kaç Dakika Sürecek?

Sayısal ve sözel testler şeklinde yapılacak olan ALES sınavı 150 dakika sürecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?