Görüş Bildir
Haberler
AKUT'ta Nasuh Mahruki Dönemi Sona Eriyor

AKUT'ta Nasuh Mahruki Dönemi Sona Eriyor

ATKN
14.11.2016 - 13:26 Son Güncelleme: 14.11.2016 - 16:28

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, görevi bırakacağına yönelik iddiaları doğruladı. Onursal Başkanlığa geçeceğini açıklayan Mahruki, görevi bırakma kararını ise siyasi baskılar sonucu aldığını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) 22 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında Başkan Nasuh Mahruki'nin görevi bırakacağı iddia edilmişti.

Medyatava'dan Canan Kaya'ya konuşan Nasuh Mahruki, iddiayı doğruladı ve görevi bırakarak Onursal Başkanlığa geçeceğini açıkladı.

Siyasi baskılar sonucu böyle bir karar aldığını söyleyen Mahruki, şöyle konuştu:

'İHA'nın iddiası doğru. Onursal Başkanlığa geçeceğim. Nedeni ise siyasi baskılar. Çok açık olarak bize 'Nasuh Mahruki AKUT'un başında olduğu sürece sizi hiçbir operasyona çıkartmayacağız. Hiçbir destek vermeyeceğiz' gibi bir sürü tehditler savuruyorlar. Bunu zaten yıllardır yapıyorlar ancak son süreçte çok artırdılar baskıyı. Biz de oturduk, düşündük taşındık ve kendi içimizde bu kararı aldık. 

Sonuçta tamamen etik dışı bir uygulama ama AKUT'un da daha fazla bununla uğraşacak hali kalmadı. AKUT'u rahatlatmak için böyle bir şey deneyeceğiz. Bakalım bundan sonra ne değişecek ben de çok merak ediyorum açıkçası. İş inatlaşma noktasına geldi ve bizim derdimiz hayat kurtarmak neticede. Sonuç olarak bunu denemekten başka da çıkar yol bulamadık.'

Mahruki, geçtiğimiz günlerde bir televizyon programındaki konuşması nedeniyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve serbest bırakılmıştı.

Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı

Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı

AKUT kurucu üyesi Nasuh Mahruki, 1992-1994 yılları arasında 7 bin metreden yüksek beş dağa tırmanarak Kar Leoparı unvanını aldı. 1995 yılında Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı oldu. 1996 yılında yedi kıtanın en yüksek dağına tırmanarak 'Yedi Zirveler' projesini tamamlayan 45. ve en genç sporcu oldu. Birçok zorlu tırmanış gerçekleştirdi. 2010 yılında bir kez daha Everest Dağı'na tırmandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
258
87
30
9
9
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nukkummatti

ülkemin geldiği duruma bak. kimse bu adamın 99 depreminde yaptıklarını, yaşadıklarını ve kurtardığı insanları hatırlamıyor da şimdi tutmuşlar, bir siyasiye e... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bizim millet nankör.

fafatara

Hidayet gibi olsaydın ek olarak cumhurbaşkanı danışmanı bile olurdun.

Resho

Kurulduğu günden bu yana hayat kurtarmaktan başka hiçbir amacı olmayan bir derneği bile bitimeye çalışıyorsunuz ya helal olsun size. Asıl suç senin Nasuh Mah... Devamını Gör