Görüş Bildir
Haberler
Akşemseddin'in Türbesine Yaptırılan Fransız Usulü Tente Tepki Çekti

Akşemseddin'in Türbesine Yaptırılan Fransız Usulü Tente Tepki Çekti

Bolu'nun Göynük ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri Türbesi'nin kapısının üstüne monte edilen Fransız tarzı tente, tepkilere neden oldu. Gelen tepkilerin ardından tente yerinden söküldü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hocası Akşemseddin Hazretleri'nin ölümünden sonra 1463 yılında Fatih Sultan Mehmet'in talimatıyla Göynük ilçesine türbe inşa edildi. Türkiye'nin birçok yerinden gelenlerin ziyaret ettiği türbenin giriş kapısının üstüne, kapıda bırakılan ayakkabıların ıslanmaması için 2012 yılında tente takıldı. 

Akşemseddin Hazretleri Türbesi'ndeki tente 2 yıl önce ise yenilendi. Ancak tentenin Fransız tarzı şekli ve tarihi yapıya monte edilmiş halde olması, sosyal medyada tepki çekti.

Söküldü

Söküldü

Yağışlı havalarda türbeyi ziyaret edenlerin ayakkabılarının ıslanmaması için takılan tente, tepkiler üzerine söküldü.

Göynük Belediye Başkanı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı Ahmet Çankaya, tentenin türbenin girişine 2012 yılında takıldığını belirterek, 'Bir televizyon programı çekiminde de bu tente gösterildi. Ondan sonra tepkiler ortaya çıktı. Tenteyi söktürdük' diye konuştu.

Bundan sonraki süreçte Anıtlar Kurulu ile temasa geçeceklerini dile getiren Çankaya, 'Usulüne uygun ahşap bir koruyucu yapmayı düşünüyoruz' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
3
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
houseofholy

Altında büfe arıyor insan otomatik olarak

Adam Eva

SAdece bu paylaşım için demiyorum ama Osmnalı torunuyum Osmanlı torunuyum diye geçinen adamlar ne bir tarihi bilgileri var ne bir tarihe esere sahip çıkıyorl... Devamını Gör

Pickle Rick

"Bugün menüde hünkar beğendi ve saray dolama var. Yemek sepeti siparişlerinde %50 vezir parmağı jokeri veriyoruz"