Görüş Bildir
Haberler
Akşener'den Erdoğan'a 'Söke Söke Alırlar' Yanıtı: 'Tiksindirici Borç Doktrinine Göre Bizzat Sen Ödeyeceksin'

Akşener'den Erdoğan'a 'Söke Söke Alırlar' Yanıtı: 'Tiksindirici Borç Doktrinine Göre Bizzat Sen Ödeyeceksin'

Ulaş
30.06.2021 - 11:37

İYİ Parti lideri Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, Erdoğan'ın Kanal İstanbul üzerinden kullandığı 'O parayı sizden söke söke alırlar' ifadelerine sert karşılık verdi.

Detaylara beraber bakalım. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Türkiye gündemindeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Elmalı'daki cinsel istismar ve sanıkların tutuksuz yargılanması üzerine konuşan Akşener şu ifadeleri kullandı: 

'Elmalı Davası adı verilen hukuk rezaletinden bahsetmek istiyorum. İki küçük yavrumuzun yaşadığı korkunç olayları biliyorsunuz. Sanıkları adli tıp raporuna rağmen aylar önce tahliye edilmişler. Tutuklu yargılamayı olağanlaştıranlar konu iki küçük çocuğumuza yapılan cinsel istismar olunca tutuksuz yargılamayı tercih etmişler. 

Suçun faillerinin aramızda dolaşıyor olması kabul edilemez. Çocuklarımız çizerek anlatmışlar. Anlaması gereken vicdansızlar anlayamamış. Buradan başta Adalet Bakanı olmak üzere uyarıyorum. Empati yoksunu kararlarla milletimizi tahrik etmeyin. Açıklan HSK soruşturması doğru yönde atılmış bir adımdır. Adaletin tecelli etmesi için süratle devamı gerekir.'

'Sonuna kadar 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demeye devam edeceğiz!'

'Sonuna kadar 'İstanbul Sözleşmesi yaşatır' demeye devam edeceğiz!'

'Biliyorsunuz Sayın Erdoğan bir gece ansızın İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlükten kaldırmaya kalkması üzerine bir hukuk süreci başlattık. Sürecin gerekçesini bizzat Danıştay tarafından ortaya konulan ve istisnasız bir şekilde uygulanan bir ilkeye dayandırdık. Bu ilke, bir işlemi sona erdirme hakkı. Danıştay, karara muhalif üyeler olduğu halde başvurumuzu reddetti. Danıştay göz göre göre sayın Erdoğan'ın Meclis'imiz uygundur demeden onaylayamayacağı bir anlaşmayı tek başına ortadan kaldırmasına cevaz vermiş oldu.

Gider ayak sırf senin gönlün olacak diye Türk milletine zarar vermeye hakkın yok. Adalete, hukuka ülkede yaşayan tek bir ferdin güveni kalmadı. Kadınların mücadelesi, benim mücadelemdir. Kadınların mücadelesi, İYİ Parti'nin mücadelesidir. Asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuna kadar, 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır' demeye devam edeceğiz.'

Erdoğan'ın 'Söke söke alırlar' tepkisine Akşener tepki gösterdi...

Akşener gündeme 'Tiksindirici borç doktrinini' getirdi.

Akşener gündeme 'Tiksindirici borç doktrinini' getirdi.

'Uluslararası Hukuka göre kazın ayağı onun dediği gibi değil. Arkadaşların bol maaşlı danışmanları bunları bilmez. Onlar ancak para peşinde. Sorumlu siyaset anlayışımız gereği bir uyaralım. Uluslararası Hukukta 'tiksindirici borç' diye bir kavram var. Bu kavram dış borç alan ve bunu milletinin menfaati yerine harcamak yerine kendi ikbali için harcayan liderler için kullanılır. Bu liderler iktidardan düştükten sonra o borcun ülkedeki vatandaşlardan değil, borcu alan liderin kişisel harcaması olarak kabul edilerek bizzat kendisinden tahsil edilmesini söyler. Uluslararası Hukukta budur. Danışmanlar ne yapacak acaba? 

Sayın Erdoğan hiç heveslenme bu parayı milletimiz ödemeyecek. Tiksindirici borç doktrinine göre milletimize inat olarak yaptığını itiraf ettiğin bu projeden yaptığın şahsi borcunu eğer varsa paran bizzat sen ödeyeceksin. Birisi parayı 'söke söke alacaksa' senden alacak. Şimdiden para biriktirmeye başlarsan iyi edersin benden söylemesi. Gelin hanım olarak bu uyarıyı size dostlukla yapmak durumundayım.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
123
41
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

kendi halkından söke söke o paraların alınması için dua ediyorlar ya daha ne diyeyim ...

smyrna mystery

Bütün Dualarım seninle İnşAllah sen bizim umudumuz olursun Meral Akşener 👏

Kavinsky

Böyle kaliteli bir insanın yönetime gelmesi için bekliyorum. Sandıkları sabırsızlıkla bekliyoruz.