Görüş Bildir
Haberler
AKP'nin Dokunulmazlık Teklifi Meclis'te

AKP'nin Dokunulmazlık Teklifi Meclis'te

Onedio Medya
12.04.2016 - 23:15

AK Parti, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişiklik teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugünkü grup toplantısında dokunulmazlıklarla ilgili olarak:

'Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı; biraz önce son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak.

Hesap vermekten korkanlar bakalım Meclis'te teklifimize nasıl oy verecek. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıklarının kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş, ortaya çıkacak.' demişti.

Başbakan'ın bu sözlerinin ardından 316 AK Parti milletvekilinin imzasını taşıyan, dokunulmazlıkların kaldırılmasına yönelik anayasa değişiklik teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Teklif Anayasa'ya geçici bir madde eklenmesini öngörüyor.

Buna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte; soruşturmaya, soruşturma ya da kovuşturma izni vermeyen yetkili mercilerden, cumhuriyet başsavcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığı'na, Başbakanlık'a, TBMM Başkanlığı'na veya Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı'na intikal etmiş, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekilleri hakkında, bu dosyalar bakımından, Anayasa'nın 'yasama dokunulmazlığı'nı düzenleyen 83. maddesinin, 'Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz' hükmü uygulanmayacak.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde; Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığı'nda, TBMM Başkanlığı'nda, Başbakanlık'ta ve Adalet Bakanlığı'nda bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyalar, gereğinin yapılması amacıyla yetkili merciine iade edilecek.

İki maddeden oluşan teklif, düzenlemenin yayımı tarihinde, yürürlüğe girmesini ve halkoylamasına sunulması halinde oylanmasını da içeriyor.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın