Görüş Bildir
Haberler
AKP Eski İl Başkanı Temurci, Peker'in '15 Temmuz'un Kayıp Silahları' İddiasını Doğruladı

AKP Eski İl Başkanı Temurci, Peker'in '15 Temmuz'un Kayıp Silahları' İddiasını Doğruladı

Batuhan
25.05.2022 - 08:26

15 Temmuz'da AKP İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, suç örgütü lideri Sedat Peker'in 'Envantere kayıtlı olmayan silahlar dağıtıldı' iddiasını doğruladı. Temurci, 'Bilgimiz haricinde bazı operasyonlar yapılığını öğrendik' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kendisinin AKP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde, devlet envanterine kayıtlı olmayan silahların dağıtıldığı iddiası hakkında konuştu.

Temurci, 'Maalesef üzülerek ifade ediyorum o dönem adeta arka kapıdan dolaşılarak bizim bilgimiz haricinde bazı operasyonlar yapılmış olduğunu öğrendik' dedi.

"İçişleri Bakanı'nın bilgisi dahilinde olacak iş değil"

Halk TV yayınında konuşan Temurci, iddiaları doğrulayarak şunları kaydetti:

'15 Temmuz ile ilgili peşimi bırakmayan bazı olaylar var. Onlardan biri Sedat Peker'in kaçak silahlarla ilgili yaptığı bir açıklama oldu. Ben o dönem AK Parti'nin İstanbul il başkanıydım. Bu teslimatın yapıldığı tarihten bahsediyorum. Ben orada iki gün bekledim. Dönemin ülkenin başbakanı ve partinin genel başkanı Binali Yıldırım'dan bir açıklama bekledim. AK Parti yetkililerinden bir açıklama bekledim.

O dönemde İstanbul il başkanı olduğum için neden sesimin çıkmadığına dair birçok televizyoncu arkadaşımız bizi açıklama yapmaya davet etti. Biz de bu ekranlardan şunu söyledik. Bu meselenin yargı tarafından incelenmesi lazım. Eğer bir silah teslimatı söz konusuysa, bununla ilgili olarak yargıyı göreve çağırdım ve şunu söyledim.

Eğer bu ülkede AK Parti İstanbul Gençlik Kollarına birileri silah dağıtmışsa bu sadece İçişleri Bakanı'nın bilgisi dahilinde olacak iş değil. Bazı kişilerin isimlerinden bahsettim. Ve maalesef üzülerek ifade ediyorum o dönem adeta arka kapıdan dolaşılarak bizim bilgimiz haricinde bazı operasyonlar yapılmış olduğunu öğrendik.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
12
10
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Çevik Bir

Heh şöyle ötün, şirin babaya da söyle 7 haziran 1 kasım arası ne yaşanmış anlatsın lafı gevelemesin

1.Harald

akp'de kalmış olsan o silahları kullanmaları için talimatlar verecektin.

Darbeli Matkap

Açıkla herşeyi, gevelemeye gerek yok.