Görüş Bildir
Haberler
AKP'den 'Haydi Bismillah' Kararına İtiraz

AKP'den 'Haydi Bismillah' Kararına İtiraz

İçeriğin Devamı Aşağıda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, YSK'nın, AK Parti'nin seçim şarkısı 'Haydi Bismillah'a gelen yasak kararına itiraz edeceklerini açıkladı.

Bekir Bozdağ bayram ziyareti için gittiği memleketi Yozgat'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Haydi Bismillah' şarkısının YSK tarafından yasaklanmasına ilişkin konuşan Bozdağ, CHP'nin parti olarak YSK'ya müracaat etmediğini belirterek, şunları kaydetti: 

'CHP'li bir milletvekili YSK'ya müracaat etti. Bunun bir dini istismar olduğunu iddia etti. YSK da bu talebi olumlu gördü. Ve 'Haydi Bismillah' ifadelerini içeren şarkının seçim müziği olarak kullanılması yasakladı. 

YSK dini istismar kavramını maalesef doğru tanımlamamıştır. Dini istismar kavramının YSK'nın doğru analiz etmesine ihtiyaç var. Ne dini istismardır, ne dini istismar değildir. Türkiye'de bütün Müslümanlar işlerine besmeleyle başlarlar. Hayatımızın her alanında besmele kullanılıyor. Seçim boyunca herhangi bir siyasinin besmele çekmesini yasaklayabilir misiniz? Müzikte yasak demek, aynı zamanda konuşurken de kullanmak yasak demektir.'

'İtiraz hakkımızı kullanacağız'

Bozdağ sözlerine şöyle devam etti; 'Biz parti olarak, YSK'nin verdiği bu karara karşı itiraz hakkımızı kullanacağız. Zira dini istismar kavramının oldukça daraltıcı ve hukuka aykırı bir yorumunu kabul etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki hukuk da bunu himaye etmez. Anayasa'da yer alan 24. Madde, diğer maddeler sokaktaki insanların ''Bismillah demesini yasaklayan hükümler değildir'

'Kampanyamızda kullanacağız, ne ceza veriyorlarsa...'

'Biz besmeleyi içimizden de dışarıdan da söyleyerek yolumuza devam edeceğiz' diyen Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

'Kampanyamızda da bunu kullanacağız, ne ceza veriyorlarsa da onu göreceğiz' diyen Bozdağ, 'Anayasa ve hukuka uygun bir şekilde itirazımızı bekleyeceğiz. Umarım ki bu konuda YSK bu kararından döner' ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0