Görüş Bildir
Haberler
AKP'de 'Soros' Kavgası: Mehmet Uçum'dan Şamil Tayyar'a Yanıt Geldi

AKP'de 'Soros' Kavgası: Mehmet Uçum'dan Şamil Tayyar'a Yanıt Geldi

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili olarak 'AKP içindeki Sorosçuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tuzak kurduğunu ileri sürmüştü. Cumhurbaşkanlığı sistemindeki Anayasa değişikliğini hazırlayan ekipte yer alan Mehmet Uçum'dan sert yanıt geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kamuoyu anketlerinin AKP'nin oylarında erime olduğunu göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde 'Mahsurlu olduğunu anladık' demesinin ardından yüzde 50+1 tartışması siyasetin gündemine oturdu. 

AKP MKYK üyesi Şamil TayyarCumhurbaşkanlığı seçimindeki 50+1 uygulamasının Cumhurbaşkanı'na ve sisteme kurulan bir tuzak olduğunu iddia etmişti. Tayyar, Odatv'ye yaptığı açıklamada da, '50 + 1 Türkiye’nin gerçeği değil. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Başkanlık sistemi en iyi Amerika’da uygulanıyor. Orada Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu kazanan Başkanlığı da alınıyor. Bunun olması gerek' ifadelerini kullanmıştı.

Tayyar paylaşımında, tuzak kuranlar olarak bahsettiği kişilerin ise “Soros ve ekibinin AKP içindeki uzantıları” olduğunu söylemişti.

Uçum'dan yanıt geldi

Uçum'dan yanıt geldi

Tayyar'ın 'AKP içindeki Sorosçular' ifadesiyle Cumhurbaşkanlığı sistemindeki Anayasa değişikliğini hazırlayan ekibin içinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'u işaret ettiği öne sürülmüştü.

Mehmet Uçum'dan hakkındaki iddialara yanıt geldi. Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Türkiye’yi değil kendilerini düşünenler, ülke karşıtlığını iş edinenler, hakkımda ‘sorosçuluk yalanı’ yayma peşindeler. Ne yaparsanız yapın 2007 ve 2017’de iki kez halk tarafından kabul edilmiş Türkiye’nin sosyolojik ve siyasi istikrarının güvencesi 50+1 kuralından halk vazgeçmez' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nurettin Bayar

50+1 olayından da mağduriyet çıkardılar.

vojatot

Google gives $27485-$29658 because of working at home on internet...i did this work from last 2 months and google payed $31547 as my 1st month salary.This wo... Devamını Gör

vojatot

Google internetten evde çalıştığım için 27485-29658 dolar veriyor...son 2 aydan beri bu işi yaptım ve google 1.ay maaşım olarak 31547 dolar verdi.Bu iş hayat... Devamını Gör