Görüş Bildir
Haberler
Akın Öztürk 'Cumhurbaşkanı Olacaktı' İddiası

Akın Öztürk 'Cumhurbaşkanı Olacaktı' İddiası

Onedio Medya
10.08.2016 - 14:14 Son Güncelleme: 10.08.2016 - 16:22

15 Temmuz soruşturması kapsamında önemli iddialar basına yansıdı. Darbenin gerçekleşmesi halinde eski Hava Kuvvetleri komutanı orgeneral Akın Öztürk’ün cumhurbaşkanı olacağı öne sürülüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılık kaynakları, darbe girişimi soruşturmasında dosyaya giren ifadeler ve yansıyan bilgiler ışığında basın ile bazı görüşler paylaştı.

‘Dişli 2’nci başkan olacaktı’

‘Dişli 2’nci başkan olacaktı’

Dişli darbe girişiminin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la…

Bunlardan şüphesiz en öne çıkanı eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün darbenin gerçekleşmesi halinde cumhurbaşkanı olacağı iddiası. 

Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli’nin de genelkurmay 2’nci başkanı olacağı öne sürülüyor.

'Akar direndi, plan bozuldu'

'Akar direndi, plan bozuldu'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin aktardığı bilgilere göre savcılık kaynakları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın direnmesi nedeniyle planlarının bozulduğu görüşünü paylaştılar.

“Yurtta Sulh Konseyi” sadece ismen var

“Yurtta Sulh Konseyi” sadece ismen var

TRT’de okunan bildiride ismi yer alan ‘Yurt Sulh Konseyi’nin kimlerden oluştuğu, en çok sorulan soru olarak gündeme gelmişti. 

Savcılık gelinen aşamada, “Yurtta Sulh Konseyi”nin sadece ismen var olduğuna ilişkin bilgilere ulaşabilmiş.

Akın Öztürk ifadesinde ne demişti?

Akın Öztürk ifadesinde ne demişti?

Öztürk, savcılık sorgusunda “Beni atama listesinde Genelkurmay 2. Başkanı olarak göstermişler. Ben gerçekte Genelkurmay 2. Başkanı’ndan kıdemliyim. Akıncı Üssü’ne vardım. Bir oda içerisinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tuğgeneral Mehmet Dişli ile birlikte çay içiyordu. Bana ‘Bunlar bu işi yaptılar, bunlarla konuş ikna et’ dedi. Ben onlarla konuşmaya başladım. Selçuk ve Dişli’ye darbenin başarılı olamayacağını, demokratik kurumların işlediğini, halkın bu işe tepki gösterdiğini anlatıp ikna etmeye çalıştım. Kendilerine itiraz ettikçe bağırıp, çağırdım. Aynı şekilde Genelkurmay Başkanı’nı da onları ikna etmeye çalıştı” demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
21
18
10
7
7
5