Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Fıskiyeler Çimleri Yalnızca Suya İhtiyaç Duyulduğu Zaman Suluyor

Akıllı Fıskiyeler Çimleri Yalnızca Suya İhtiyaç Duyulduğu Zaman Suluyor

Fıskiyelerinizi belirli aralıklarla sulasın diye zamanlamak iyi bir yol olabilir ancak onları zamanlayıp sonra da unuttuğunuz zaman mantıken bu yol pek de ekonomik olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hafta boyunca yağmur yağabilir ve zamanlayıcıyı kapatmayı unutabilirsiniz. Bu durumda boşa su israfı yapmış ve çimlerinizi suda boğmuş olursunuz. ETwater adındaki bir şirket bu konu için daha iyi bir çözüm öneriyor: çimlerinizi yalnızca suya ihtiyacı olduğunda sulayan akıllı bir fıskiye sistemi.

ETwater'ın fıskiye sistemi gerçek-zamanlı hava durumu verileri ve sensorlar kullanarak çimlerin ne kadar suya ihtiyacı olduğunu kontrol ediyor. Mesela hava yağışlıysa sistem daha az sulama yapıyor. Aynı zamanda bahçenizi kontrol edip, sulamayı bazı bölgelerin susuz kalmaması için toprağın eğimine göre, toprak ve bitki çeşitlerine ayarlıyor. ETwater bu sistemle su kullanımının yüzde 50'ye kadar azalacağını belirtiyor.

Şirket daha çok parklar veya tatil yerleri gibi geniş alanlı bölgelere odaklanmış ancak sistem tekil müşteriler için de kullanılır durumda ve aylık 35 dolardan başlıyor.

Kaynak: http://www.engadget.com/2015/11/24/sm...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0