Görüş Bildir
Haberler
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Kimdir, Kaç Yaşında? Mahinur Özdemir'in Eğitimi ve Kariyeri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Kimdir, Kaç Yaşında? Mahinur Özdemir'in Eğitimi ve Kariyeri

GNS
03.06.2023 - 22:27

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni bakanlar kurulunu açıkladı. Mahinur Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başladı. Peki Mahinur Özdemir kimdir, kaç yaşında ve nereli? Mahinur Özdemir'in hayatı, eğitimi ve kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahinur Özdemir Kimdir?

Mahinur Özdemir Kimdir?

Mahinur Özdemir 7 Kasım 1982'de Belçika'da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Ardından Kamu Yönetimi alanında master yapmıştır. 

Evli ve 2 çocuk annesidir. Türkçe ve Fransızca ana dilidir. Aynı zamanda ileri seviyede Felemenkçe, İngilizce ve Latince bilmektedir.

Mahinur Özdemir'in Kariyeri

Mahinur Özdemir'in Kariyeri

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konuları üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir. 

24 Haziran 1009'da Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH'den Brüksel Meclisi'ne seçilmiştir. Avrupa'da ve Belçika'da vekil seçilen ilk başörtülü kadın olduğu bilinmektedir. 

2015 yılında Ermeni Kırımı'nı soykırım olarak tanımlamayı reddetmesi dolayısıyla partiden ihraç edilmiş ve siyasi kariyerine bağımsız milletvekili olarak devam etmiştir. 

12 Eylül 2019'da açıklanmış olan 'Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları' ile birlikte Cezayir Büyükelçisi olarak ataması gerçekleşmiştir. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atamış olduğu ilk kadın büyükelçidir.

Mahinur Özdemir Sosyal Medya Hesapları

Mahinur Özdemir Sosyal Medya Hesapları

Twitter: @Mahi_Nur

Instagram: mahinurozdemir

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
RACON X RACON

Bakicez....Bu da bir defadan bir sey omaz diyenlerden mi cikicek.Gürcezzzz....