Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Eğitim Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir? Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Eğitim Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Nur YILMAZ
13.05.2023 - 16:39

Siyaset sahnesine ilk kez 2004 yılında çıkan Ahmet Eşref Fakıbaba, 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanı görevine seçilmiştir. Daha sonrasında Şanlıurfa milletvekili olarak da görev alan Fakıbaba bu kez memleketinden aday olmadı. İYİ Parti Ankara 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Eşref Fakıbaba siyaset gündeminin konuşulan isimleri arasında yerini aldı. Peki, Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, aslen nerelidir?  

İşte, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba Kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 1951 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dünyaya gelmiştir. Fakıbaba, manifaturacı Ali Bey ve Rızkiye Hanım'ın beş çocuğundan en küçüğüdur. 

Gül Fakıbaba ile evli olan Ahmet Eşref Fakıbaba, üç çocuk babasıdır.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Eğitim Hayatı ve Doktorluk Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Eğitim Hayatı ve Doktorluk Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba, eğitim hayatına memleketi Şanlıurfa'da başlamış ve Birecik Lisesinden mezun olmuştur. Lisans öğrenimi için Erzurum'a gitmiş ve 1975 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Fakıbaba, 1982 yılında Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi alanında uzamanlığını tamamlamış, aynı yıl Iğdır Devlet Hastanesi'nde göreve başlamıştır. 1984 yılında memleketi Birecik Devlet Hastanesi'ne geçiş yapmış buradan da Şanlıurfa SSK Hastanesine tayin olmuştur. 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesi'nde göreve başlayan Fakıbaba, burada 11 yıl başhekimlik görevini üstlenmiştir. 

Doktorluk kariyeri boyunca bir dönem, Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesi'nde gözlemci olarak bulunmuştur.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Kariyeri

Siyasi kariyeri 2004 yılında başlayan Ahmet Eşref Fakıbaba, aynı yıl yerel seçimlerine AK Parti adayı olarak katıldı ve Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 

Fakıbaba, Ocak 2009 yılında ise partiden istifa ederek seçimlerde bağımsız aday olduğunu açıkladı. Saadet Partisi, Fakıbaba'nın adaylığına destek verdi. Böylece 29 Mart 2009 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi. 2010 senesinde Saadet Partisi'ne katıldı ve 22 Ocak 2013 tarihinde yeniden AK Partiye katıldı.25 ve 26. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 

Siyasi kariyeri boyunca 25 ve 26. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçilen Fakıbaba, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. 65. Hükumette Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi. 

20 Ekim 2022 tarihinde ise hem AK Parti üyeliğinden hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. 26 Ekim 2022 tarihinde İYİ Partiye katıldı. 

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde Ankara 1. bölge 2. sıra milletvekili adayı olan Fakıbaba, İYİ Parti listelerinde yerini aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın