Görüş Bildir
Haberler
Aha Yine Öldü! Senaryo Gereği Ölmeye En Çok Mahkum Edilen 14 Aktör

Aha Yine Öldü! Senaryo Gereği Ölmeye En Çok Mahkum Edilen 14 Aktör

Gökhan A.
03.12.2016 - 13:30

Kimi oyuncular adeta film ve dizilerde ölmek için doğmuş. Çok güzel ölüm taklidi yaptıklarından mıdır bilinmez ama ölen karakterler için ilk düşünülen ünlü isimleri bir başlık altında topladık. 

İşte karşınızda 'Aha Yine Öldü! Senaryo Gereği Ölmeye En Çok Mahkum Edilen 14 Aktör'

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Leonardo DiCaprio

14. Leonardo DiCaprio
14. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio'nun yer aldığı filmler düşünüldüğünde bu listede ne işi var diye garipsenebilir çünkü toplamda 9 kere öldü. Diğer aktörlerin ölüm sayılarına baktığımızda çok düşük bir rakam olsa da kısa filmler hariç toplamda yer aldığı 34 film baz alındığında ölüm oranı %26 oluyor. Bu sebeple de bu listede yer alması gereken aktörlerin başında geliyor. En unutulmaz ölümleri ise Titanik, Kanlı Elmas Romeo+Juliet ve Köstebek filmlerinde gerçekleşti.

13. Liam Neeson

13. Liam Neeson
13. Liam Neeson

Liam Neeson'ın aklımıza gelen ilk filmlerine baktığımızda öldüğünden ziyade öldürdüğü kişileri fazlasıyla biliyoruz. Ee bu adam neden bu listede derseniz, daha bu kadar popüler bir oyuncu değilken yer aldığı filmlerde öldürülen karakterleri canlandırmış olmasından kaynaklanıyor. Hatırladığımız en ünlüleri ise Star Wars, Batman Başlıyor filmlerinde canlandırdığı karakterlerin ölümleri. 15 kere ölen Liam Neeson'ın bu ölüm sayısı toplam filmlerinin %16'sını oluşturuyor.

12. Nicolas Cage

12. Nicolas Cage
12. Nicolas Cage

Nicolas Cage, seslendirme ve kısa filmleri saymazsak toplam 72 filminde 15 kere öldü. Kamera karşısındaki bu ölüm sayısı tüm filmlerinin yaklaşık %21'ine denk geliyor. Öldüğü ünlü filmler ise Kick-Ass, Elveda Las Vegas ve Zor Karar filmleri.

11. Robert De Niro

11. Robert De Niro
11. Robert De Niro

Tüm zamanların en büyük aktörlerinden biri olan Robert De Niro da filmlerinin yaklaşık %16'sında ölmüştür. De Niro, öldüğü tam kesin olmayan karakterleri hesaba katılmadığında film kariyeri boyunca 16 kez öldü. Hatırlanmaya değer olanlar ise Brazil ve Heat filmindeki ölümleridir.

10. Bruce Willis

10. Bruce Willis
10. Bruce Willis

Listede yer alan en şaşırtıcı isimlerden biri Bruce Willis. Neredeyse her filmin yıldızı olan oyuncu bu sebeple pek ölmüyor. Ama rol aldığı filmler geneli aksiyon barındırdığı için canlandırdığı karakterlerin ölümle yüz yüze gelme oranı epey bir fazla. Bruce Willis bunlara rağmen toplamda 19 kere filmlerde ölmüştür ve toplam filmlerine oranı ise %22'dir. En unutulmaz ölümleri ise 6. His(artık spoiler'lıktan çıktı diye düşünüyorum), 12 Maymun, Günah Şehri ve Looper filmleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Samuel L Jackson

9. Samuel L Jackson
9. Samuel L Jackson

Filmlerin vazgeçilmez oyuncusu Samuel L. Jackson kamera karşısında 20 kere öldü ve bu sayı toplam filmlerinin %14'ünü oluşturuyor. Bu 20 ölümün 10 tanesi ise silahla yaralanmalardan oluşuyor. Mavi Korku, Jurassic Park ve Yedek Polisler filmleri en çok hatırlanan ölümlerinin başında geliyor.

8. Cary-Hiroyuki Tagawa

8. Cary-Hiroyuki Tagawa
8. Cary-Hiroyuki Tagawa

Genelde kötü karakterlerden tanıdığımız Cary-Hiroyuki Tagawa, en çok Ölümcül Dövüş filminde canlandırdığı karakterle hatırlıyoruz. Kötü adamların filmlerde en çok ölen karakterler olduğunu hatırlatmakla birlikte bu oyuncu yer aldığı 90 küsur filmin 23'ünde öldü. Bu sayı da toplama bakıldığında %26 ölüm oranına denk geliyor.

7. Gary Oldman

7. Gary Oldman
7. Gary Oldman

Dünyanın en ünlü oyuncularından olan Gary Oldman neredeyse her türden karakteri canlandırarak büyük bir başarıya imza atanlardan. Hannibal, Harry Potter, Çılgın Romantik gibi filmlerdeki ölümleriyle hatırlanan Oldman yer aldığı her 10 rolden 3'ünde ölüyor. Toplamda 23 kere ölen Oldman'ın tüm filmlerine göre ölüm oranı ise %30.

6. Sean Bean

6. Sean Bean
6. Sean Bean

Filmlerde herkesin en çok fark ettiği ölümleri yaşayan Sean Bean listenin olmazsa olmazlarından. Canlandırdığı 104 karakterin 24'ünde ölen oyuncunun bu bilgiler eşliğinde ölüm oranı %23 oluyor. En unutulmazlar ise Tehlikeli Oyunlar, Yüzüklerin Efendisi, Game of Thrones ve İsyan yapımlarındaki karakterlerinin ölümü.

5. Mickey Rourke

5. Mickey Rourke
5. Mickey Rourke

Mickey Rourke ölmek için doğmuş oyuncuların başında geliyor. %43'lük ölüm oranına sahip olan oyuncu toplamda 68 filmde 29 kere öldü. Hatırlamaya değer olanlara gelecek olursak; Gazap Ateşi'nde başı kesildi, Get Carter'da dövülerek öldürüldü ve Demir Adam 2 filminde patlayarak can verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Vincent Price

4. Vincent Price
4. Vincent Price

Eski filmlerin vazgeçilmez oyuncularından olan Vincent Price, hayatı boyunca yaklaşık 200 rolünde 34 ölüm yaşadı. Toplama bakıldığında %17 ölüm oranı olan oyuncunun en unutulmaz ölümleri 1953 yapımı Mumya Evi, 1956 yapımı On Emir ve 1990 yapımı Makas Eller filmlerinde gerçekleşti.

3. Lance Henriksen

3. Lance Henriksen
3. Lance Henriksen

Lance Henriksen, her zaman başrol kapamayan ama önemli rollere ilk düşünülen isimlerin başında geliyor. Kamera karşısında en çok öldürülen oyuncularından olan Henriksen toplamda 40 kere öldü. Bu ölümlerin tüm filmlerine oranı ise %22 oluyor.

2. Christopher Lee

2. Christopher Lee
2. Christopher Lee

Geçtiğimiz sene 93 yaşında hayata gözlerini yuman Christopher Lee 250'nin üzerinde filmde rol aldı. Bu filmlerde 41 kere ölen oyuncunun ölüm oranı ise %16'ya tekabül ediyor. Sadece Dracula karakterini canlandırırken 7 kere ölmesi bile rekor sayılabilecek oyuncunun diğer unutulmaz ölümleri ise Yüzüklerin Efendisi ve Star Wars serilerinde gerçekleşti.

1. John Hurt

1. John Hurt
1. John Hurt

Kamera karşısında en çok ölen oyuncu unvanına sahip olan İngiliz oyuncu John Hurt, toplamda 43 kere ölerek kırılması zor bir rekora imzayı elinde bulunduruyor. Bu ölüm sayısı ise tüm filmleri baz alındığında %26'lık ölüm oranına ulaşmasını sağlıyor. En unutulmaz ölümlerinin gerçekleştiği filmler ise 1979 yapımı Yaratık ve 2005 yapımı V for Vendetta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
35
16
11
9
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
duygularinrengi

Birde oyunculuk hayatı boyunca hiç ölmeyenlerin listesini yapsalar zirve Necati Şaşmaz olur,bir rol ve ölümsüzlük:)

gogol bordello

quentin tarantino yu unutmuşsunuz hatırladığım her filminde öldü

Berkant Ergül

Hay sizin spoiler veren içeriğinizi

Gökhan A.

Filmlerdeki ölümlerden bahsediyoruz allasen ne bekliyordun bi söylesene? Başlık direkt "spoiler içeriyorum" diye bas bas bağırıyorken gelip okuman hata.