Görüş Bildir
Haberler
Ah be! 😢 Sanatçıların Ölen Yakınlarına Yazdığı 16 Hüzünlü Şarkı

etiket Ah be! 😢 Sanatçıların Ölen Yakınlarına Yazdığı 16 Hüzünlü Şarkı

07.10.2017 - 20:59

Sevdiklerimizi kaybettiğimizde yaşadığımız acı tarif edilemez bir boyutta oluyor. Belki hüzünlerini bir nebze dindirmek belki de hatıralarından hiç çıkmamasını istedikleri için birçok sanatçı acılarını şarkılarıyla ifade ediyor. Biz de sizler için bir nevi ağıt sayılan birbirinden hüzünlü yerli yabancı 20 şarkıyı derledik....

1. Yıldız Tilbe'nin uğruna Sezen Aksu ile arkadaşlığının bitmesine sebep olan aşkı Uzay Heparı, trafik kazasında vefat ettikten sonra ona yazdığı şarkısı Gittin Nerdesin….

2. Kaan Tangöze'nin intihar eden sevgilisi Ahu uğruna yazdığı şarkılarından yalnızca bir tanesi......

3. Hatice o meşhur Doyamıyorum şarkısını eşi Güney Aydan vefat ettikten sonra ona ithafen yazmıştır.

4. Şebnem Ferah'ın hem kaybettiği ablasına hem de babasına yazdığı Bugün şarkısını dinleyip ağlamamak elde değil :(

5. Sezen Aksu'nun çalkantılı aşk hayatında bir küs bir barışık olduğu Onno Tunç vefat ettikten sonra ona Hala Haber Bekliyorum Senden şarkısını yazıp acısını bizlerle paylaşmıştır.

6. Sezen Aksu'nun olaylı aşkı Uzay Hepar'ı vefat ettikten sonra yazdığı Yas şarkısı yaşadığı acıyı bizlere fazlasıyla hissettiriyor.

7. Neşet Ertaş'ın Leyla'sı uğruna atıştığı babası vefat ettikten sonra yazdığı türküsü; Aydost Deyince.....

8. Şebnem Ferah'ın bir süre komada yattıktansonra vefat eden ablası için yazdığı şarkısı; Deli Kızım Uyan

9. Fahri Kayhan'ın intihar eden eşi Suna'ya yazdığı dinleyeni hüzne boğan şarkısı........

10. Gökçe'nin uyuşturucudan ölen sevgilisine yazdığı bu şarkı sonrası uyuşturucuyla mücadele konusunda da sanatçı olarak her türlü desteği vereceğini açıklamıştı.

11. Ceza'nın vefat eden annesine yazdığı bu şarkının aslında 1 dakikadan fazla olması gerektiği fakat Ceza dayanamadığı için kısa kesmek zorunda kaldığı konuşulmakta :(

Şimdi de gelin yabancı müzik dünyasının bu konudaki örneklerine bakalım;

12. Evanescence grubu solisti Amy Lee'nin henüz 3 yaşındayken vefat eden küçük kız kardeşine yazdığı şarkısı bu ölümü kabullenemediğini bizlere anlatıyor.

13. Avril Lavigne konserleri için turnedeyken dedesi vefat edince onunla vedalaşamamasının acısını şarkı sözleriyle bizlere anlattı.

14. Eric Clapton 4 yaşında evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden küçük oğlu Conor'ın vefatından sonra yazdığı bu ikonik şarkısı hepimizin içinden bir parçaya dokunuyor.

15. Kurt Cobain'in intihar mektubunda isminden söz ettiği Neil Young bu olaydan sonra Cobain'in anısına Sleeps With Angels şarkısını çıkarmıştır.

16. Hızlı ve Öfkeli film ekibinin trafik kazası sonucu kaybettikleri arkadaşları Paul Walker anısına yaptırdıkları bu şarkı, filmin son sahnesinde dinlediğimizde bizleri epey üzmüştü.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
938
534
95
45
40
40
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenat Athena

Bir insanın sevdiğini kaybetmesi çok acı. Hele de ailenden birilerini kaybetmek... Ben aileme,hele de anneme çok düşkün bir insanım. O ölürse ben ne yaparım ... Devamını Gör

lunakimu

Sezen Aksu'nun 'yol arkadaşım' şarkısını da Onno Tunç için yazdığını biliyorum.