Görüş Bildir
Haberler
Ağaçlar Hakkındaki Bilgilerine Göre Bugüne Kadar Kaç Ağaç Diktiğini Tahmin Ediyoruz!

Ağaçlar Hakkındaki Bilgilerine Göre Bugüne Kadar Kaç Ağaç Diktiğini Tahmin Ediyoruz!

hereditary
12.02.2021 - 08:00

Doğamızı korumak insan olmanın, her şeyden önce bir canlı olmanın gereği. Buna günlük hayatta çok dikkat edenlerimizin olduğu gibi, maalesef doğayı kirletmekten geri durmayan da birçok insana şahit olabiliyoruz. Verdiğin cevaplardan, doğayı korumanın en güzel yollarından birisi olan ağaç dikmeyle olan ilişkini kestirmeye çalışacağız. Sorularımıza geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ağaç dikmede aralık mesafeleriyle ilgili ne kadar bilgiye sahipsin?

2. Bu ağaçlardan hangisi yapraklı ağaçlarımızdan olabilir?

3. Bu ağaçlardan hangisi ibreli türlerdendir?

4. Kütahya dolaylarında bir ağaç dikmek istesen, hangisini tercih ederdin?

5. Göknar ağacına nerelerde rastlayabiliriz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Erozyonu önleme sebeplerinden hangisi sana ağaç dikmek kadar önemli geliyor?

7. Bir yılda yaklaşık kaç ağaç kesiliyor olabilir?

8. Bir seçim durumunda, bu ağaçlardan hangisini dikerdin?

0...

Hiç ağaç dikmemiş olman muhtemel, veya biz yanlış anladık. Her zaman doğaya bir katkı sunabiliriz. Bunun için hiçbir zaman kısıtlaması yok!

1-5!

Sayılara takılmanın çok bir anlamı yok, biliyoruz. Ama sen bir şekilde ağaç dikmiş ya da dikilmesine vesile olmuş gibisin. Bunu artırman doğaya sunabileceğin en büyük katkılardan birisi olacak.

10'larca ağaç dikmiş olabilirsin!

Bunu söylemeden geçemeyeceğiz: Bir şekilde, onlarca ağacı bizzat kendin dikmiş ya da dikilmesine verile olmuş gibi duruyorsun! Bu yaptığını sürdürmek, doğaya verebileceğin en güzel hediyelerden birisi olacak.

Yüzlerce, belki de binlerce!

İtiraf etmeliyiz ki ne kadar ağaç dikmiş olduğunu diğer arkadaşlarda olduğu gibi kolayca tahmin edemedik. Belki onlarca, belki yüzlerce belki de binlerce ağacın dikilmesine vesile oldun; gerçek cevabın bizi çok şaşırtabilir! Yapmamışsan bile, belli ki bu işi senden iyi yapacak insan sayısı oldukça az. Sende gerçek bir doğa ve ağaç sevgisi var; üzerine üstlük bu konuda bilmen gereken her şeye sahipsin.

Tüm bu güzellikler kaybolmasın, gelecek nesillere güvenle aktarılabilsin diye seni de sürdürülebilir yöntemlere sahip çıkmaya, doğamızı, dünyamızı ve ülkemizi korumaya davet ediyoruz.

Tüm bu güzellikler kaybolmasın, gelecek nesillere güvenle aktarılabilsin diye seni de sürdürülebilir yöntemlere sahip çıkmaya, doğamızı, dünyamızı ve ülkemizi korumaya davet ediyoruz.

Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
20
10
8
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tubaasvise

0 mı? Ağaç dikmiş olan ben bunu beğenmedi

Eylül Kuzu

Yüzlerce, belki de binlerce! İtiraf etmeliyiz ki ne kadar ağaç dikmiş olduğunu diğer arkadaşlarda olduğu gibi kolayca tahmin edemedik. Belki onlarca, belki ... Devamını Gör