Görüş Bildir
Haberler
Adam Gibi Adamlık Edebiyatından Nasibini Alıp Erkek Olmanın Getirdiği Zorlukları Dürüstçe Anlatan İnsanlar

Adam Gibi Adamlık Edebiyatından Nasibini Alıp Erkek Olmanın Getirdiği Zorlukları Dürüstçe Anlatan İnsanlar

Sheida
07.11.2019 - 08:30

Yazar Caitlin Moran erkeklere 'erkek olmanın kötü yanları neler?' diye sordu gelen cevaplar oldukça ilgi çekiciydi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazar Caitlin Moran kadınlara hep sorulan bir soruyu bu sefer de erkeklere sormak istedi.

Yazar Caitlin Moran kadınlara hep sorulan bir soruyu bu sefer de erkeklere sormak istedi.

'Beyler. Erkek olmanın dezavantajları neler? Kadın olmanın dezavantajlarını çok sık konuşuyoruz ancak siz de neler oluyor?' diye sordu.

1. "Bir kadın hayat tarafından hırpalandığında arkadaş grubu hemen toplanıp onu destekliyor. Erkekler bunu yapmıyor. Bazen tek ihtiyacın olan şey bir sarılma oluyor."

2. "Bazen çok iyi arkadaş olabilecek özellikler taşıyan bir erkekle tanışıyoruz ancak bunu nasıl ilerletebileceğimizi bilmiyoruz. Kadınlar bunu çok güzel yapıyor."

3. "Toksik maskülinite. Sevdiğim, zevk aldığım şeyler için diğer erkeklerden 'daha az erkek' olduğum söylendi. Ağlamama izin verilmedi çünkü bu beni zayıf bir insan olarak gösteriyordu. Erkeklerin duygusal olmamaları gerekiyor çünkü onları güçlü gösteren şey bu."

4. "Her zaman acıya dayanıklı ve sabırlı olmamız bekleniyor bu sırada çoğumuz depresyon, anksiyete ve stresle boğuşuyoruz."

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "Genç erkeklere sık sık eğer gerçek bir erkek olmak istiyorlarsa duygularını belli etmemeleri gerektiği söyleniyor. Biz de bu korkuyla hiç olmadığımız biri gibi davranmaya başlıyoruz, makine gibi. Bir noktada içimizdeki çarpışmalar büyüyor ve kalp kırıyoruz."

6. "Uzun bir süre kilomla ilgili problem yaşadım çünkü sürekli bir 'erkeklerin şekilli ve güzel bir vücuda sahip olması' gerektiği konuşuluyordu.

7. "25 yaşında evinde oturan işsiz bir erkeğe aynı durumda olan bir kadına göre çok daha kötü durumda gibi bakılıyor."

8. "Kadınlar arasında bir toplumsallık duygusu var. Ait olma ve birbirlerine destek olma duygusu. Erkeklerde bu yok. İşler zorlaştığında genellikle dışlanmış hissediyoruz."

9. "En büyük dezavantajlarından biri kesinlikle dezavantajlarından konuşamıyor olmak..."

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. "Erkeklerde birbirlerinin hayatları hakkında konuşma durumu yok. Buluştuğumuz zaman 3-4 saat oyunlar ya da maç hakkında konuşuyoruz, hiç kimse kalbini açıp endişelerinden bahsetmiyor."

11. "Issız bir sokakta bir kadının arkasından yürürken, ona saldırgan olmadığınızı ve sadece evinize dönmeye çalıştığınızı nasıl anlatabileceğinizi düşünmek..."

12. "Bence erkekler en iyi erkeğin kim olduğunu bulmak için yanlışlıkla girilmiş bir rekabet içinde hissediyor. Ultra alfa erkek fikrinin aptalca olduğunu düşünenler ve bu imkansız amacın gerisinde kalanlar 'gerçek erkek' sayılmıyor."

13. "Erkek olmanın dezavantajlarından birisi hiçbir zaman hamile kalamayacak olmak. İçinde başka bir insan büyütmek çok muhteşem bir his olmalı."

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Kaynak 1

Kaynak 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
38
14
12
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Kadinlarda da su dert var. Arkamizdan gelen sapık mi degil mi? Otobuste bize temas eden adam bunu yanlislikla mi yapti sapik mi?

Pasif Kullanıcı

Bizim ülkede bu ayrımcılığı kadınlardan çok, erkekler diğer erkeklere yapıyor. Futboldan ya da arabalardan hoşlanmayan birine uzaylı gözüyle bakarlar. Takım ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sonuncusunun g*tlerinden uydurulduğunu düşünüyorum diğerleri çok anlamlı...