Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanlığı Sınavları Ne Zaman, Saat Kaçta? Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Alımı Sınav Giriş Belgesi…

Adalet Bakanlığı Sınavları Ne Zaman, Saat Kaçta? Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Alımı Sınav Giriş Belgesi…

Hacer Tonay
23.12.2021 - 16:17

Adalet Bakanlığı sınav tarihleri ne zaman? Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınava girmek isteyen adaylar için geri sayım başladı. Sınava girecek olan adaylar için farklı oturumlarda gerçekleşecek olan sınavların ne zaman ve saat kaçta olduğu ise merak ediliyor. Adalet Bakanlığı hakim ve savcı alımı sınavı 25 - 26 Aralık 2021 tarihlerinde uygulanacak. Adalet Bakanlığı tarafından 800 adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı alınacak. Adalet Bakanlığı’nın Hakim ve Savcı alımı için gerçekleştireceği sınava girecek olan adaylar için heyecanlı bekleyiş başlamışken sınav tarihleri ve sınava giriş belgelerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığı sınavları ne zaman, saat kaçta? Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alımı sınavı giriş belgesine nasıl alınır? İşte sınava dair tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Hakim ve Savcı alımı sınavı için sayılı günler kalmışken adayların heyecanlı bekleyişi de artmış durumda. Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Hakim ve Savcı alımı için son günlere girildi. Adalet Bakanlığı sınavı giriş belgesi geçtiğimiz günlerde erişime açıldı. Süreç sonunda Adalet Bakanlığı, 800 adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 idari yargı hakim adayı alacak. Adalet Bakanlığı sınavları ne zaman, saat kaçta? Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı alımı sınavı giriş belgesine nasıl alınır? Binlerce adayın ter dökeceği sınavla ilgili tüm detaylar haberimizde…

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Alımı Sınav Giriş Belgesi Nasıl alını?

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Alımı Sınav Giriş Belgesi Nasıl alını?

ÖSYM sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve şifrenizi girerek sınav belgenize ulaşabilirsiniz.

ADALET BAKANLIĞI SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Sınavı Ne Zaman?

Adalet Bakanlığı Hakim ve Savcı Sınavı Ne Zaman?

Yazılı sınav, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde, belirtilen sınav merkezlerinde 4 oturumda yapılacak.

Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinin uygulanacağı sınavın

1.Oturumu, 25 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacaktır. Adayların, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Ortak Alan Bilgisi Oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00'datamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

b) Adli Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı Testinin uygulanacağı 

2.Oturumu, 25 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45'te yapılacaktır. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

ç) İdari Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın İdari Yargı Testinin uygulanacağı 

3.Oturumu, 26 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15'te yapılacaktır. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 10.00'da tamamlanacaktır. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

c) Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı-Avukat Testinin uygulanacağı 

4. Oturumu, 26 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45'te yapılacaktır. Adayların, sınavın bu oturumu için sınav binalarına alınma işlemleri saat 14.30'da tamamlanacaktır. Adaylar, saat14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınava Girecek Olan Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

Sınava Girecek Olan Adayların Yanında Bulundurması Gereken Belgeler

Adalet Bakanlığı tarafından başvurusu kabul edilerek T.C. Kimlik Numarası ÖSYM’ye bildirilen adaylar için ÖSYM tarafından (katılacağı oturumlara göre) Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Belge üzerinde adayın hangi bina ve salonda sınava gireceği ile adayın girmek istediği sınav/sınavlar, sınav tarihi ve saatleri ile fotoğrafı yer alacaktır. Adaylar başvuru bilgilerine (katılacakları sınav/sınavlara göre) uygun olarak ayrı sınav binalarına atanacaklardır.

Adaylar bu belgelerini, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir. Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.

Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Bu belgelerini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidirler. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın