Görüş Bildir
Haberler
Adalet Bakanlığı'ndan 'Takipsizlik' Kararına İtiraz: Fettah Tamince Hakkında Yeniden FETÖ Soruşturması Açılabilir

Adalet Bakanlığı'ndan 'Takipsizlik' Kararına İtiraz: Fettah Tamince Hakkında Yeniden FETÖ Soruşturması Açılabilir

Hakkında açılan FETÖ soruşturmalarında peş peşe 'takipsizlik' kararı verilen ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'Kim koruyor bu adamı?' dediği işadamı Fettah Tamince ile ilgili Adalet Bakanlığı cephesinden dikkat çeken bir adım geldi. Bakanlık Tamince hakkında Antalya'da yürütülen soruşturmada verilen 'takipsizlik' kararına itiraz etti. Şimdi gözler Yargıtay'da. Eğer Yargıtay, Bakanlığın itirazını haklı bulursa, Tamince hakkında yeniden FETÖ soruşturması açılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk’ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, “FETÖ üyeliği”nden hakkında bugüne kadar 4 soruşturma başlatılan işadamı Fettah Tamince’nin İstanbul’daki soruşturması “takipsizlikle” sonuçlanmıştı. Tamince hakkında Antalya’daki iki ayrı soruşturma da yine “takipsizlik” kararı verilmişti. 

Tamince hakkında Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan tek davada da “Tamince’nin FETÖ’ye yardım suçundan beraatine” karar verilmişti. Antalya’daki soruşturmada verilen takipsizlik kararına da emekli hakim Osman Kaçmaz itiraz etmişti. İtirazı kabul eden Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği de takipsizlik kararını kaldırmıştı. Bu karar “kesin nitelik” sayılsa da soruşturma savcısı yeniden Tamince hakkında “düzeltme” talebinde bulunmuştu.

Bakanlık "kanun yararına bozma" istedi

Bakanlık "kanun yararına bozma" istedi

Adalet Bakanlığı’ndan Antalya’da yaşanan bu sürece dair dikkat çeken bir hamle geldi. Bakanlık, Tamince hakkında verilen takipsizlik kararının kaldırılması için 'kanun yarına bozma' yoluna başvurdu. 

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan 'kanun yararına bozma' talebinde Antalya’da yaşanan soruşturma süreci özetlendi. Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin takipsizlik kararının kaldırılmasına dair kararının 'kesin nitelikte” olduğu vurgulanan kararda, “Bu karar olağanüstü kanun yolu ile bozulmadan, adı geçen hakimlik tarafından aynı konuda yeni bir karar verilemeyeceği gözetilmeksizin yazılı bir şekilde karar verilmesinde (takipsizlik kararının kesinleştirilmesi) isabet görülememiştir” denildi.

Kararı Yargıtay verecek

Kararı Yargıtay verecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlığın bu talebi önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na oradan da Yargıtay’ın ilgili dairesine gidecek. Şayet daire bakanlığın 'kanun yarına bozma' talebini kabul ederse Antalya’da Tamince hakkında 'takipsizlikle' sonuçlanan soruşturma yeniden açılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

akepe içindeki çekişmelerden kaynaklı bir durum. Umarım ilk kıvılcım diye niteleyebileceğimiz bir eylem olur. Zira siyaset harici her yere sızmışlar yersen...