Görüş Bildir
Haberler
Abdüllatif Şener: 'AKP İktidarındaki Yolsuzluk, Cumhuriyet Tarihindeki Tüm Yolsuzluklardan Fazladır'

Abdüllatif Şener: 'AKP İktidarındaki Yolsuzluk, Cumhuriyet Tarihindeki Tüm Yolsuzluklardan Fazladır'

AKP'nin kurucularından Abdüllatif Şener, Erdoğan ve AKP'ye yönelik sert sözlerine devam ediyor. Daha önce AKP'liler için 'Hırsızlar ordusu' ifadelerini kullanan Şener, 'AKP iktidarında yapılan yolsuzluk, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukları toplasanız fazladır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'nin kurucularından olan eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif ŞenerCumhuriyet'ten İklim Öngel'in sorularını yanıtladı. 

Şener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

  • Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, insan hakları, “Yurtta sulh cihanda sulh” olacak. 3Y ile yani “yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla” mücadele edilecek. Bunlar bu partinin bir araya getirdiği insanların ortak hedefiydi. Bir baktık ki biz gece gündüz uğraşırken diğer arkadaşların gözleri “Nereden ne çarparız” diye dolaşırmış. Bir başımızı kaldırdık, her taraf talan ediliyor. Bazıları “Ben varken iyiydi, benden sonra karıştı” derler. Öyle bir şey yok. Başlar başlamaz zenginleşme iştahı da başladı.

  • AKP iktidarında yapılan yolsuzluk, cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm yolsuzlukları toplasanız fazladır. Muhtemeldir ki dünyanın en büyük yolsuzlukları bu ülkede yapılıyor. Her taraftan çalınıyor, her yer yağma ediliyor. Kamu gücü bireysel zenginleşme için seferber edilmiş.  

  • Türkiye, birileri için vergi cenneti. Sürekli vergi barışı çıkarıyorlar. İster yastık altında ister yurtdışında olsun “Vergi barışından yararlanmak istiyorum” diye paranızı yatırdığınız an, o para resmi hale geliyor. Yolsuzluk, rüşvet, kokain ticaretinden, terörle irtibattan, insan kaçakçılığından elde edilen paralar, bu “barış” ile legal oluyor. 

  • Hukuk devleti yok, mülkiyet hakkı garanti altında değil. Hükümet istediğinin tepesine çöküyor. İçerideki sermaye kaçıyor.

  • Yeni nesil bir mafya devleti ortaya çıktı. Seçimle iktidara geliyorlar ama ülkeyi mafya yöntemleri ile idare ediyorlar. Mafya mantığına hizmet edecek yasalar çıkarıyorlar. Muhalefeti yasaları zorlayarak susturmaya kalkıyorlar. Bu, yeni nesil bir mafya devletidir. 

  • Bu parti (AKP) lider değil, kadro partisi demiştik. Erdoğan’ın kendisi bunu söyledi. Sonunda bu kadro ülkeyi yeni nesil mafya devletine çevirecek. Bunun neresi dava? Hür türlü yanlışlarını da dini söylemlerle kapatmaya çalışıyorlar. Yani kendi süfli çıkarları için dini lekelemekten de çekinmiyorlar. Bu kadroda bulunmak davaya ihanettir.

  • Beşer onar maaş alan var. Böyle bir yapı olmuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
2
2
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öteye Giden

Bunu bilmeyen mı var hatta 2015'te 100 katı diyorlardı . Eeee şimdi kaç katıdır siz hesap edin

Darth Vader

Ne oldu ya öküz öldü ortaklık mı bitti ? Senin döneminde herşey çok mu dürüst ilerliyordu ? Sen gittikten sonra mı bozuldu ? Adam olsaydınız da görevdeyken b... Devamını Gör

Resho

Kardeş belli ki bu adamı tanımıyorsun. Bu adam 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AK Parti'den istifa etti ve o zaman da bunları söyledi hain ila... Devamını Gör

rcpbyrm

aç muslukları veysel efendi... musluğu kesilen ötüyor!