Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Gül'den Şah Fırat Açıklaması

Abdullah Gül'den Şah Fırat Açıklaması

Batuhan
25.02.2015 - 16:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şah Fırat adı verilen operasyonla Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin yerinin değiştirilmesiyle ilgili Abdullah Gül de açıklama yaptı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şah Fırat operasyonunda Suriye'de bir toprak kaybı olmadığını söyleyerek, “ Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur” dedi.

Türbenin nakledilmesi gerektiğini daha önce kendisinin önerdiğini belirten Abdullah Gül şunları söyledi:

“Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur. Suriye, uzun süredir kaosun içerisinde bir ülke. Oradaki türbeyi korumamızın çok zor olacağını daha önce yaptığım açıklamada da söylemiştim. Bir toprak kaybı söz konusu değildir.

10 dönüm toprağa karşılık sınırımıza yakın 10 dönümlük bir toprak ile takas edilmiştir. Toprak kaybı yoktur. Suriye’deki bu kaosun uzun süreceği kanaatindeyim. Bu tip meselelerde daha ortak bir tavır ortaya serilebilir ama siyasi ortam böyle bir diyaloğu ortaya çıkarmıyor. Üzücü olan bu. Türkiye’nin aslında çok büyük önemli meseleleri var. İleride karşılaşabileceği çok büyük önemli meseleleri var. Bu meselelerde Türkiye’nin ortak hareket edebilmesi lazım. Bu yapılırsa inanıyorum ki böyle büyük meselelerde tek ses çıkar. Bunun için paylaşmak gerekir. Türkiye’de siyasi ortam bunu bir anda ortaya çıkartmıyor. Dolayısıyla yapılan şey doğruydu.'

Ensonhaber

Kaynak: http://www.ensonhaber.com/abdullah-gu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0