Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Gül '367 Kararını' Hatırlattı: 'Yazık, Bir Arpa Boyu Yol Alamamışız'

etiket Abdullah Gül '367 Kararını' Hatırlattı: 'Yazık, Bir Arpa Boyu Yol Alamamışız'

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal etmesini 2007 Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan '367 krizine' benzeten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız' dedi.

YSK'nın kararını eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da eleştirdi. Davutoğlu kararın evrensel hukuka ve yerleşik teamüllere aykırı olduğunu ifade etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüksek Seçim Kurulu, AKP'nin İstanbul'da seçimlerin iptali için yaptığı itirazı dün karara bağlamıştı. YSK, 7'ye 4 çoğunluk ile seçimlerin iptal edilmesine karar vermişti. Bu kararla birlikte İstanbullular 23 Haziran'da bir kez daha sandık başına gidecek.

Tartışmalı karara çok sayıda eleştiri geldi. YSK'nın kararına tepki gösterenlerden biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

"Haksız '367 kararı' karşısında hissettiklerimin aynısı"

"Haksız '367 kararı' karşısında hissettiklerimin aynısı"

Abdullah Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda YSK'nın kararını 2007 yılındaki Cumhurbakanlığı seçimindeki '367 krizine' benzetti. Gül, “Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız “367 Kararı” karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız' dedi.

İşte o mesaj:

İşte o mesaj:

Abdullah Gül, seçim sonuçlarının açıklanması sürecinin uzamasını da eleştirmişti👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu: "Evrensel hukuka ve yerleşik teamüllere aykırı"

Davutoğlu: "Evrensel hukuka ve yerleşik teamüllere aykırı"

YSK'nın iptal kararına bir başka eleştiri yeni parti kuracağı iddiaları ile gündemde olan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu, YSK'nın kararının milletin iradesine olan inancı zedelediğini belirtti. Ayrıca kararın evrensel hukuka ve yerleşik teamüllere aykırı olduğunu vurguladı. Eski Başbakan, 'Siyasî hareketler için en büyük kayıp seçimlerin değil toplumsal vicdanda ahlakî üstünlüğün kaybedilmesidir' mesajı ile de üstü kapalı şekilde partisini eleştirdi.

İşte Davutoğlu'nun o mesajları:

İşte Davutoğlu'nun o mesajları:
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
992
145
44
39
19
14
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

''Önce komünistleri aldılar. Komünist değilim diye sesimi çıkarmadım. Sonra sendikacıları almaya geldiler. Sendikacı olmadığımdan itiraz etmedim. Ardından Ya... Devamını Gör

Tıntın

Cumhurbaşkanıyken bu kadar sesin çıkmadı

Viyol10sel

görevdeyken tayyibin bütün kirli işlerini onaylayan vasifsiz insan, gorev suresince hic sesini yükseltmeyen adam darbe günü götü tutuşmuş hiddetlenmisti, ban... Devamını Gör

Jander Sunstar

O dediğin bilgiler genelde kitaplarda. Bizim halkımızın bildiği tek kitap Kur'an'dır. Onu dahi açıp okumamıştır :P