Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert Davası Yargıtay'a Taşınıyor

Abdullah Cömert Davası Yargıtay'a Taşınıyor

Balıkesir'de geçen pazartesi günü görülen Abdullah Cömert davasında sanık polis Ahmet K., biber gazı tüfeğiyle kastın aşılması suretiyle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oy çokluğuyla verilen bu karara, Cömert'in avukatlarından sonra savcının da ''olası kasıttan cezalandırılması'' talebiyle, sanık avukatının ise cezanın çok olduğu gerekçesiyle itiraz ettiği ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkemenin kararının ardından Cömert ailesinin avukatları cezayı az buldukları, sanık avukatı İbrahim Uzun ise cezayı çok buldukları gerekçesiyle temyize gitti.

Sanığın olası kasıttan cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen de karara itiraz etti.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, savcının yaptığı itiraz kararını olumlu bulduklarını söyledi. 

Can, “Savcı davayı olası kasıttan açmıştı. Olası kastın cezası 20-25 yıl. Savcı son mütalaasında da sanığın olası kasttan cezalandırılarak 20-25 yıl hapis cezası verilmesini istedi. Ancak mahkeme heyeti bir hakimin ret oyu vermesine rağmen başkan ve bir üyenin oyuyla sanığa kastın aşılması suretiyle ölüme neden olmak suçundan 16 yıl ceza verip, bunu da 13 yıl 4 aya indirdi. Biz kararı temyiz ettik. Cumhuriyet Savcısı da iddianame ve son mütalaasına dayanarak karara itiraz etti” dedi.

Yargıtay itirazları değerlendirip karara bağlayacak. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın