Görüş Bildir
Haberler
ABD, 'Ülkü Ocakları Terör Örgütü mü?' Araştırması Yapacak

ABD, 'Ülkü Ocakları Terör Örgütü mü?' Araştırması Yapacak

ABD Temsilciler Meclisi, Ülkü Ocaklarının 'yabancı bir terör örgütü olup olmadığının araştırılmasını' öngören bir maddeyi de içeren 2022 Savunma Bütçe tasarısını kabul etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat Nevada Vekili Dina Titus tarafından 2022 Savunma Bütçe tasarısına (NDAA) eklenen bir madde, Dışişleri Bakanlığının 'Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olma kriterlerini karşılayıp karşılamadığının' araştırılmasını öngörüyor.

Önceki gün Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesince kabul edilerek NDAA metnine eklenen madde, tasarının yasalaşmasının ardından 180 gün içinde Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin bir rapor hazırlayarak Kongre'ye sunmasını talep ediyor. 

Bakanlığın raporunda, Ülkü Ocaklarının yabancı terör örgütü kriterlerini neden karşıladığı ya da karşılamadığını değerlendirmesi de bekleniyor.

Söz konusu maddenin bağlayıcı olabilmesi için savunma bütçe yasa tasarısının Senato'da da aynı şekilde kabul edilmesi ve Başkan Joe Biden tarafından imzalanarak yasalaşması gerekiyor.

Almanya'da yasaklanması isteniyor

Almanya'da yasaklanması isteniyor

Almanya'da da ülkücü derneklerinin kapatılması ve yasaklanmasına ilişkin girişimler sürüyor.

DW'nin aktardığına göre Sol Parti, Almanya'da Meclis bünyesinde hazırlanan bilirkişi raporuna atfen Ülkücü Hareket'in 'anayasaya aykırı hareket ettiği' gerekçesiyle örgütün yasaklanmasını talep etti.

Söz konusu raporda Ülkücü Hareket'in 'anayasaya aykırı hedefleri kavgacı ve saldırgan bir biçimde hayata geçirmek istemesi' durumunda yasaklanmasının gündeme gelebileceğine işaret ediliyor.

Fransa'da Ülkücü Hareket, Avusturya'da bozkurt işareti yasaklandı

Fransa'da Ülkücü Hareket, Avusturya'da bozkurt işareti yasaklandı

Fransa, geçtiğimiz yıl kasım ayında ülkede faaliyet gösteren Ülkücü Hareketi Cumhurbaşkanı kararnamesiyle resmen yasaklamıştı.

Kararnamede Ülkücü hareketin kuruluşundan bu yana şiddet olaylarına karıştığı, Türkiye'de birçok kez mahkum edilen Abdullah Çatlı ile bağlantılı olduğu, Kürt ve Ermenilere karşı şiddet eylemlerine başvurduğu belirtilmişti.

Avusturya'da 1 Mart 2020'de yürürlüğe giren Sembol Yasası kapsamında IŞİD, El Kaide, PKK, Müslüman Kardeşler, HAMAS, Hizbullah, USTAŞA gibi terör örgütü, parti ya da diğer oluşumlara ait aralarında 'bozkurt işaretinin' de bulunduğu 13 sembol ve işaret yasaklanmıştı.

AA, DW ve Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
12
12
11
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gülmedim

80's besledikleri kimmiş bir sorsak

Pasif Kullanıcı

amerigan donanması geldiğinde sizleri solcuların elinden alan yine beslediğiniz ülkücü köpeklerdi:D ayıp ettiniz şimdi:D adamlara mastürbasyondan sonra kulla... Devamını Gör

Murat

pkk gibi oluşumları terör örgütü görmeyen ülkelerin Türk Milliyetçiliğini terör örgütü olarak olabileceğini düşünmesi normal zaten