Görüş Bildir
Haberler
ABD Tarihinde Bir İlk: Hillary Clinton ABD’nin İlk Kadın Başkan Adayı

ABD Tarihinde Bir İlk: Hillary Clinton ABD’nin İlk Kadın Başkan Adayı

Batuhan
27.07.2016 - 11:31

Eski First Lady, New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin ilk kadın başkan adayı oldu.

Hillary Clinton, Demokrat Parti'nin Philadelphia'daki kurultayında, Güney Dakota eyaleti delegelerinden aldığı 15 oyla, adaylık için gereken 2383 oya ulaştı ve partinin nihai adayı olarak ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrat Parti’nin Philadelphia kentinde önceki gün başlayan kongresi devam ediyor.

Kongrede bugün, Güney Dakota eyaleti delegelerinden gelen 15 oyla adaylık için gereken 2 bin 383 oya erişen Hillary Clinton, 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminde partinin nihai adayı olarak ilan edildi.

Sanders, Clinton'ın yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını istedi

Sanders, Clinton'ın yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını istedi

Demokrat Parti'nin bütünlüğü için sembolik bir jest yapan, Clinton'ın başkan adaylığı için yarıştığı Vermont Senatörü Bernie Sanders de, rakibinin yeterli oya ulaşmasının ardından oylamanın durdurulmasını ve Hillary Clinton'ın başkan adaylığının ilan edilmesini istedi.

Eski ‘First Lady’, New York Senatörü ve ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton böylelikle ABD’nin ilk kadın başkan adayı olarak tarihe geçti.

Sanders kurultayda yaptığı konuşmada bazı destekçilerinin tepkisine karşın Hillary Clinton'ın ülkesinin yeni başkanı olması gerektiğini söylemişti.

Bill Clinton'dan büyük destek

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Başkan Bill Clinton ilk kez seçilmesinden 24 yıl sonra eşinin Başkanlık için mücadele vermesinden duyduğu hazzı dile getirirken, ‘Hillary Clinton’ın zorluklardan kaçmayan ve kimseyi yarı yolda bırakmayan cesur bir siyasetçi olduğunu söyledi. Bill Clinton, eşinin siyasi dönüşümün temsilcisi olduğuna inanmayanlara da seslenerek, “Eşimin çoktandır siyasetin içinde olduğu doğrudur. Ancak siyasette geçirdiği her yıl ona insanların daha iyi hayat sürmeleri için çalışma fırsatı yaratmıştır”, dedi.

Adaylık konuşması yarın

Adaylık konuşması yarın

Kurultayı New York'taki evinde izlediği belirtilen Hillary Clinton ise yarın yapacağı konuşmada resmen Demokrat Parti'nin başkan adayı olduğunu ilan edecek.

Hillary Clinton, geçtiğimiz günlerde de başkan yardımcısı adayı olarak Virginia Senatörü Tim Kaine’i belirlemişti.

Clinton, Donald Trump’la yarışacak

Clinton, Donald Trump’la yarışacak

Clinton, ABD’nin 45’inci başkanının belirleneceği 58’inci başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den iş adamı Donald Trump’la yarışacak.

Başkanlık seçimi 8 Kasım salı günü yapılacak.

AA, BBC Türkçe, DW

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizce ABD'nin Yeni Başkanı Kim Olmalı

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
14
10
7
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İkisi de aynı bok.Biri sinsi diğeri ne olduğunu belli eden biri.Lanet olası Amerikalılar

Mrs.Patates

Darısı bizim başımıza. Gelsin şu ülkenin başına artık bir kadın!

Pasif Kullanıcı

Trump'ın gelmesi herkes için daha iyi... Siyonizm yine algı ile tüm dünyaya tiyatro oynuyor. Hillary Clinton'ın gelmesi demek Türkiye için karanlık günler de... Devamını Gör

Tolga Eser

birde obama müslüman dıyoları sonrada dedılerkı yok la dedesi muslumanmış.bakınız bızım muslumanlarla derdımız yok gıbı bır ımaj yapıyorlar.zira trump başkan... Devamını Gör