Görüş Bildir
Haberler
ABD Polisi Siyahi Bir Genci Daha Vurdu

ABD Polisi Siyahi Bir Genci Daha Vurdu

Fatih UZUN
09.10.2014 - 21:35

Bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyahi genci öldürdüğü belirtildi.

Olay, ülkede Ağustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan, siyahi genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde meydana geldi.

St. Louis Polisi, adını açıklamadığı 18 yaşındaki siyahi gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine 3 el ateş ettiğini ileri sürerken, gencin yakınları ise siyahi gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savundu.

Olayın duyulmasının ardından kentin bazı bölgelerinde protesto gösterileri düzenlenirken, protestocuların polis araçlarına zarar verdikleri kaydedildi.

Olayın ardından bölge polisinin açıklamasına göre, kimliği açıklanmayan, ancak altı yıldır St. Louis Polis Departmanı'nda görev yaptığı belirtilen polis memurunun takip ettiği iki şüpheliyi gözaltına almak istediği, 'dur' ihtarı üzerine kaçmaya başlayan gençlerden birisinin üzerindeki silahı memura yönelterek ateş etmeye başladığı belirtildi. Polis, silahlı gencin en az 3 el ateş ettikten sonra silahının tutukluk yaptığını açıkladı. Polisin siyahi genci etkisiz hale getirmek için 17 el ateş ettiği öğrenildi.

Özel bir güvenlik firmasında da görev yaptığı öğrenilen memurun olay sırasında herhangi bir yara almadığı kaydedildi. Polis memurunun mesaide bulunmadığı halde neden resmi üniformasının üzerinde olduğu ise tartışma yarattı.

Polis, olay yerinde yapılan incelemede gence ait olduğu ileri sürülen bir 9mm Ruger marka tabanca bulunduğunu açıkladı.

ÖLEN GENCİN SİLAHSIZ OLDUĞU İDDİASI

Öte yandan ölen gencin yakınları, polisin açıklamasına tepki göstererek, kurbanın olay anında silahlı olmadığını savundu. Adı açıklanmayan siyahi gencin elinde silah olmadığı ve sandviç taşıdığı belirtilirken, polisin kamuoyunu yanılttığı öne sürüldü.

TRTHaber

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/dunya/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0