Görüş Bildir
Haberler
ABD'li Vegan Çift, Sadece Sebze ve Meyve ile Besledikleri Bebeği Öldürmekten Yargılanıyor

etiket ABD'li Vegan Çift, Sadece Sebze ve Meyve ile Besledikleri Bebeği Öldürmekten Yargılanıyor

ABD'li bir vegan çift, yalnızca çiğ sebze ve meyve ile beslediği ve iddiaya göre açlıktan ölen 18 aylık bebeğin cinayetinden yargılanıyor. Çiftin suçlu bulunmaları halinde idam cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Independent'in haberine göre Florida'da yaşayan Sheila O'Leary, geçtiğimiz Eylül ayında 18 aylık bebeğinin nefes almadığını ve bedeninin soğuduğunu fark ederek acil servis merkezini aradı.

35 yaşındaki anne, bebeği yaşama döndürmeye çalıştı ancak sağlık ekibi ulaştığında bebek hayatını kaybetti.

Sadece çiğ sebze ve meyve yedirmişler

Sadece çiğ sebze ve meyve yedirmişler

Florida'lı çift (Ryan Patrick O'Leary ve Sheila O'Leary), polise bebekleri için sadece çiğ meyve ve sebzelerden oluşan bir beslenme düzeni uyguladıklarını söyledi. 

Polis yetkililerinin bildirdiğine göre bebek öldüğünde sadece 8 kilogramdı. Uzmanlar bu ağırlığın yedi aylık bir bebeğin sahip olması gereken ağırlığa denk geldiğini söylüyor.

Kasımda ebeveynler ağır taksirle öldürmeden yargılanmaya başlamıştı ancak büyük jürinin iddianamesinin ardından suçlamalar artırıldı.

Yetkililere göre çift, 18 aylık bebeğin ölümünün ardından birinci dereceden cinayet, ağır çocuk istismarı, ağır taksirle öldürme, çocuk istismarı ve iki çocuğun ihmali suçlarından yargılanacak.

"Bu davadaki kanıtlar ve olay yeri yürek burkuyor"

"Bu davadaki kanıtlar ve olay yeri yürek burkuyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Eyalet savcısı Amira Fox, iddianamenin çocuk istismarından ve ağır ihmalden mustarip diğer üç çocuğu da kapsadığını dile getirdi. Söz konusu çocuklar 3, 5 ve 11 yaşlarında.

Çocukların aynı zamanda yetersiz beslendiği ve birinin bazı dişlerini kaybettiği iddia ediliyor.

Savcı Fox şunları ekledi:

'Bu davadaki kanıtlar ve olay yeri yürek burkuyor. Bu fotoğrafları bir anne ve eyalet savcısı olarak unutmam mümkün değil.'

Çift idam cezası alabilir

Çift idam cezası alabilir

Mahkemeye pazartesi günü çıkartılacak çift, şu anda cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Çift suçlu bulunursa idam cezası ihtimaliyle karşı karşıya kalabilir.

Avustralya'da bir başka vegan çift çocuklarının "yetersiz beslenmesine neden olmakla" suçlanmış ve 18'er ay hapis cezasına çarptırılmıştı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
470
78
72
27
26
19
7
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Veganlar bence ruh hastasisiniz kusura bakmayin bebegi cig sebze meyveyle beslemek nedir amk! Cocuk bu sut yumurta peynir yemek yiyecek yani amk manyaklari b... Devamını Gör

Bilge Kilic

Vejeteryanlıkta da tercihi sen yapamazsın... Büyüyen çocuğun protein alması gerekir. Hem de etten. Bu tercihi büyükler yapabilir. Kendi hakkını korumayan çoc... Devamını Gör

Dennis

bir bebek için süt ve süt ürünleri önemli yer taşır hem o bebek protein ihtiyacını yeteri kadar karşılayamaz biraz büyüyünce yapsalar anlarım ama o daha bebe... Devamını Gör

U Efekent

hadi vejetaryeni anlarım, et zorunlu bi ihtiyaç değil sonuçta. ama veganlık psikopatlık resmen. süt, yumurta, peynir vb. olmadan yaşanır mı lan.