Görüş Bildir
Haberler
ABD'li Senatör Graham'dan Türkiye'ye Tehdit: 'İran'a Uygulananlardan Bu Yana En Ciddi Yaptırımlar Olacak'

ABD'li Senatör Graham'dan Türkiye'ye Tehdit: 'İran'a Uygulananlardan Bu Yana En Ciddi Yaptırımlar Olacak'

Batuhan
14.10.2019 - 01:07

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığından bu yana Twitter üzerinden harekatla ilgili mesajlar veren ABD'li senatör Lindsey Graham, yaptırımlarla ilgili konuştu. Graham, 'Kongre'de İran'a uygulananlardan bu yana en ciddi etkiyi yaratacak yaptırımlar hakkında Başkan'la birlikte çalışma çabalarına liderlik ediyorum' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Graham, 'Türkiye'nin Kürtlere kabul edilemez saldırı' yaptığını söylerken, bu saldırıdan ötürü hesap verme gününün de geldiğini iddia etti.

"Başkan'la birlikte yapılan çalışmalara önderlik ediyorum"

Amerikan Kongresi'nin ABD Başkanı Donald Trump'la birlikte sürdürdüğü çalışmaya öncülük ettiğini ifade eden Graham, 'İran yaptırımlarından bu yana en ciddi etkiyi yaratacak yaptırımların uygulanması için Başkan'la birlikte yapılan çalışmalara önderlik ediyorum.' dedi.

"Müttefiklerimize hasar verir"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonun kontrolsüz bırakılması halinde Ortadoğu'nun İran kadar istikrarsızlaşacağının altını çizen Graham, 'Bu ABD'ye ve müttefiklerimize hasar verir.' ifadelerini de kullandı.

"Trump'ın vereceği karar Türkiye açısıdan oyunun gidişatını her açıdan olumsuz yönde değiştirecek"

'Az önce Başkan Trump ile görüştüm. Türkiye'nin Suriye'ye yönelik saldırganlığını, zarar verici ekonomik yaptırımlarla durdurma konusunda Kongre ile çalışma kararından memnuniyet duyuyorum. Başkan Trump'ın vereceği karar Türkiye açısıdan oyunun gidişatını her açıdan olumsuz yönde değiştirecek.'

"Suriye'nin kuzeydoğusunda akan kanı durdurmak zorundayız"

'IŞİD'in yeniden dirilmesini ve İran'ın yükselişe geçmesini engellemek için Suriye'nin kuzeydoğusunda akan kanı durdurmak ve istikrar sağlamak zorundayız.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almayan'dan da Türkiye'ye silah satışının durdurulacağına dair açıklamalar gelmişti

Ardından Fransa'da aynı şekilde bir açıklama yaptı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da yaptırımlarla ilgili bir açıklama yapmıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
30
20
19
10
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tyliebee

Çok üzülüyorsanız bu katliama, teröristleri yakaladıkça size gönderelim, bağrınıza basar toprak verirsiniz kendi ülkenizden.

Bozkurt

Türkiye'nin kullanma ihtimali olan silahları zaten Türkiye'ye satmadığınız gibi PYD'ye bedelsiz vermeniz bilinen bir gerçek iken Türkiye'ye silah satmama yön... Devamını Gör

speedymustafa

bir Berat Albayrak olamazsınız sn. Graham. sizin yaptırımlarınız damat beratınkiler yanında hava civa kalır.