Görüş Bildir
Haberler
ABD Kongresi'nden Joe Biden'e Mektup: 'Türkiye ABD ve Müttefikleri İçin Tehdit'

ABD Kongresi'nden Joe Biden'e Mektup: 'Türkiye ABD ve Müttefikleri İçin Tehdit'

ABD’li 11 Kongre üyesi ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye hakkında bir mektup gönderdi. Kongre üyelerinin, Biden’a gönderdikleri mektupta, Türkiye'nin ABD ve müttefikleri için 'tehlike arz ettiği' belirtilerek, F-16'ların satışının gerçekleşmemesi gerektiği bildirildi. Mektupta, 'F-35’ler S400’den dolayı verilmedi' ifadeleri de yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NTV muhabiri Hüseyin Günay ABD’li 11 Kongre üyesinin ABD Başkanı Joe Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdiği bilgisini paylaştı.

Hüseyin Günay sosyal medya adresinden şu açıklamayı yaptı:

'ABD’li 11 Kongre üyesi Biden’a Türkiye hakkında mektup gönderdi. Türkiye'ye F-16 satılmamalı Yönetim satışı onaylarsa Kongre bloklar. F-35’ler S400’den dolayı verilmedi. Türkiye, ABD ve müttefiklerimiz için tehlike.'

'Ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız'

'Ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız'

Günay'ın paylaşımında yer alan mektupta Türkiye'nin 40 adet F-16 uçağı ile 8 uçağın iyileştirmesi için kit satın almak istediği yönündeki haberleri endişeyle takip ettiklerini belirten kongre üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin Eylül'de yeni bir S-400 hava savunma sistemini satın alabileceğine dair yaptığı açıklamayı anımsatarak, 'ABD yapımı bir uçağı, düşman gibi davranmaya devam eden bir anlaşma müttefikine göndererek ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı göze alamayız' ifadesini kullandı.

Mektupta , 'Ankara'nın S-400 sistemini satın almasının ardından Türkiye'nin F-35 programından çıkarıldığı' belirtildi. ABD'de her iki iki parti tarafından desteklenen ve Biden yönetiminde de devam eden söz konusu kararın, F-35 sisteminin Türkiye tarafından riske atılmasını engellediği ifade edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
14
7
6
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

böyle giderse abd bize de demokrasi getirecek:D neyse ki sevr antlaşmasının gizli maddelerinden dolayı petrol çıkartamıyoruz diyen imanlı gençlerimiz var:D t... Devamını Gör

Ukela

15 Temmuzda denediler amma çabuk unutmuşsun.

Baha kameri

sürekli doğru bir yolu tutturamayan müttefikimiz de bir tehdit aslında

Ukela

Vakayı adiyeden olaylar bunlar , lobicilerden düzenli maaş alan vekiller bakın paramızı hak ediyoruz diye arada sırada bir iki sallarlar , sorun değil.