Görüş Bildir
Haberler
ABD: KKTC'yi Tanımıyoruz

ABD: KKTC'yi Tanımıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Washington’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) tanımasının söz konusu olmadığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Sözcü Yardımcısı Mark Toner imzalı açıklamada “Kıbrıs ile ilgili politikamız değişmiş değil. ABD Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımıyor” denildi.

Toner, birkaç gün önce düzenlediği basın toplantısında da, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevapta, geçen hafta sonu Lefkoşa’nın kuzeyinde ABD Büyükelçiliği’nin gerçekleştirdiği bir etkinliğe TSK mensuplarının üniformalarıyla ve tam kadro olarak katılmalarını bir ‘hata’ olarak nitelemişti.

'ABD çözüm çabalarını destekliyor'

Toner ayrıca, ABD’nin Kıbrıs müzakerelerindeki yeni çözüm çabalarını desteklediğine işaret etti.

Toner yazılı olarak şunları ifade etti: “Birleşmiş Milletler’in özel temsilci Espen Barth Eide öncülüğünde sürdürülen çözüm sürecini destekliyoruz. Bir kez daha bu sürece yararlı her türlü yolla destek vermeye hazır olduğumuzu vurguluyoruz.”

Toner son zamanlarda Kıbrıs müzakerelerinde kat edilen mesafenin Washington’u çok mutlu ettiğini belirterek, çözüm sürecinin nihai hedefinin iki kesimli, iki toplumlu federal bir yapı olduğunu kaydetti.

ABD’ye göre bu federasyon, hem Kıbrıs’a hem de bölgenin geneline fayda sağlayacak.

Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
2
1
0
0
0