Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Orgeneral Akar'a Liyakat Nişanı

ABD'den Orgeneral Akar'a Liyakat Nişanı

FreiGeist
28.01.2015 - 15:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ray Odierno, Washington’ı ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar’a liyakat nişanı verdi. Ödülün Akar’ın Suriye konusundaki tutumu ve Türkiye ile ABD askeri kuvvetlerinin işbirliğine sağladığı katkılardan dolayı verildiği açıklandı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, geçen sene Türkiye'yi ziyaret eden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ray Odierno’nun davetlisi olarak geldiği Washington'da liyakat nişanı aldı. Odierno’nun takdim ettiği ödül için Washington’daki Fort Myer askeri üssünde düzenlenen törene 100’e yakın üst düzey askeri yetkili katıldı.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre, Cuma gününe kadar Washington’a kalacağı açıklanan Akar için yapılan seremonide ödülün Akar’a Türk Kara Kuvvetleri’nin başarılı bir şekilde yeniden yapılandırmasını sağladığı, Türk ve Amerikan kuvvetleri arasında bir koordinasyon oluşturduğu, Suriye konusunda sergilediği tutum, Türk ve Amerikan özel kuvvetleri arasında daha geniş bir işbirliği geliştirilmesine katkı sunduğu için verildiği belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0