Görüş Bildir
Haberler
Millilerden Beyaz Sayfa

Millilerden Beyaz Sayfa

Ulaş
16.11.2014 - 19:06 Son Güncelleme: 16.11.2014 - 23:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Millilerden Beyaz Sayfa

A Milli Futbol Takımımız, Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda Kazakistan’ı Burak Yılmaz (2) ve Serdar Aziz’in golleriyle 3-1 mağlup ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Ay yıldızlılarımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu dördüncü maçında Kazakistan'ı 3-0 mağlup etti. Türk Telekom Arena'daki karşılaşmaya, maç öncesinde taraftarların küfürlü protestosuna maruz kalan Volkan Demirel'in stadı terk etmesi damga vurdu.

Kale arkası tribündeki taraftarlarla gerginlik yaşadıktan sonra sahayı terk eden Volkan Demirel'in maça çıkmamasının ardından Ay yıldızlılar büyük moral bozukluğu ile sahaya çıktı.

Türk Telekom Arena'da yaşanan istenmeyen hadiselerin gölgesinde oynanan maçta Burak Yılmaz'ın golleri Fatih Terim önderliğindeki Milli Takım'a adeta can verdi.

Karşılaşmanın 27. Dakikasında kazanılan penaltıda topu ağlarla buluşturan Burak, bu golden iki dakika sonra Volkan Şen'in pasında yaptığı vuruş sonrası kaleci Aleksandr Mokin'in büyük hatasıyla farkı 2'ye çıkaran gole imzasını attı.

Millilerimiz ikinci 45 dakikada Arda Turan'ın etkili oyunu ile rakip kalede tehlike yarattı. Fatih Terim, 76. Dakikada Umut Bulut'un yerine Mehmet Topal'ı oyuna alarak defansif bir anlayış ortaya koydu. Maçın 82. dakikasında Millilerimiz Serdar Aziz'in golüyle farkı 3'e çıkarttı. Milli takım ile ilk resmi karşılaşmasına çıkan Bursasporlu futbolcu, Gökhan Töre'nin asistinde topu ağlarla buluşturarak galibiyete katkıda bulundu.

Kazakistan Milli Takımı, 87. Dakikada kazandıkları penlatı atışını Skrakov ile değerlendirerek maçın skorunu tayin eden golü attı.

Bu skorun ardından gruptaki ilk galibiyetini alan Ay Yıldızlılarımız, 4 puanla 4. sıraya yerleşti.

A Millilerimiz grubun 5. maçında deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

FATİH TERİM'DEN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Terim, Kazakistan ile oynanan karşılaşmada Brezilya mücadelesine göre kadroyu da büyük oranda değiştirdi. Tecrübeli teknik adam, son milli maçtaki karşılaşmada görev verdiği Semih Kaya, Ozan Tufan, Umut Bulut ve Arda Turan'ı Kazakistan karşısında da sahaya sürerken, diğer 6 oyuncunun yerine farklı isimleri oynattı. Savunmanın göbeğinde Semih Kaya'nın yanında bu kez Bekir İrtegün'ün yerine Serdar Aziz şans buldu.

SON DAKİKADA GÖKHAN GÖNÜL ŞOKU

A Milli Takım'da Kazakistan maçı öncesi sakatlığı geçmeyen Gökhan Gönül de zorunlu olarak yedekler arasında yer aldı.Bu mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıkladığı ilk 11'de Gökhan'a yer veren Terim, bu gelişmenin ardından Ozan Tufan'ı savunmanın sağında bir kez daha görevlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, sol kanatta da değişikliğe gitti ve İsmail Köybaşı'yı yedeğe çekip Caner Erkin'i sahaya sürdü.

Brezilya maçı öncesi yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan Mevlüt Erdinç'in yerine forvette Burak Yılmaz şans buldu. Fatih Terim, özel maçta ilk 11'de oynattığı Bekir İrtegün, Hamit Altıntop ve Bilal Kısa'yı tribüne gönderirken, İsmail Köybaşı ve Mehmet Topal'ı yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yokluğunda Selçuk İnan, Volkan Şen ve Olcay Şahan da ilk 11'de şans bulan oyuncular arasında yer aldı.

SADECE G.SARAYLI FUTBOLCULAR!

Kazakistan maçı öncesi milli takımın ısınması sırasında Volkan Demirel'e tepki gösteren kale arkasındaki taraftarların sadece Galatasaraylı futbolcuları tribüne çağırmaları dikkati çekti.Bu grup, seremoninin hemen ardından ise tüm takımı tribünlere davet etti.

ARENA'DA 7. MİLLİ MAÇ

A Milli Takım, Kazakistan mücadelesiyle Türk Telekom Arena'daki 7. karşılaşmasına çıktı. Galatasaray ile Ajax arasında oynanan özel maçla hizmete giren 52 bin 650 kişilik statta milliler daha önce yaptığı 6 maçtan 3'ünü kazandı, 2'sini yitirdi, birinde de berabere kaldı. Türkiye, Türk Telekom Arena'daki son maçını 14 Kasım 2012 tarihinde Danimarka ile oynadı. Aynı zamanda milli takımın tarihteki 500. maçı olan karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu arada, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin başında Türk Telekom Arena'da ilk maçına çıktı. Türkiye, Kazakistan ile bugünkü karşılaşmayla 5. kez karşı karşıya geldi.

STAT DOLMADI

Millilerin Kazakistan ile yaptıkları kritik mücadelede stat dolmadı. Türk Telekom Arena'nın tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken 20 bini aşkın taraftar tribünlerde yer aldı.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/millitakim/...

Karşılaşma sona erdi

Karşılaşma sona erdi

A Milli Takımımız kendi sahasında karşılaşmayı 3-1 kazanıyor ve grupta puanını 4'e yükseliyor.

[GOL] 82' Serdar Aziz

İkinci yarı başladı

İkinci yarı başladı

Türkiye 2 - 0 Kazakistan

Türkiye ilk yarıyı 272 isabetli pas ile tamamlarken, Kazakistan ise sadece 61 isabetli pas yapabildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk yarı sona erdi

İlk yarı sona erdi

Türkiye 2 - 0 Kazakistan

Türkiye’nin mevcut kadrosundaki en golcü ikinci oyuncusu olan Arda Turan, 2014 yılında milli formayla gol atamadı.

Burak Yılmaz, Milli Takım kariyerinde en son 2012'de Finlandiya karşısında iki gol atmıştı.

[GOL] 29' Burak Yılmaz

Burak Yılmaz, A Milli takım kariyerinde 14.golünü attı ve Arda Turan'ı yakaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

[GOL] 25' Burak Yılmaz (Pen.)

Caner Erkin (28), Hırvat Darijo Srna’nın ardından (35) ceza sahasına en çok orta yapan oyuncu.

Türkiye, son beş maçında sadece bir defa kazanabildi. (1 beraberlik, 3 mağlubiyet)

İlk düdük çaldı

İlk düdük çaldı

Türkiye 0 - 0 Kazakistan

Türkiye, 1992’den beri ilk defa bir Dünya Kupası ya da Avrupa Şampiyonası elemesindeki ilk üç maçından da galibiyet çıkaramadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ve Kazakistan, bundan önceki Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında da karşılaşmıştı. Ay yıldızlılar İstanbul’da 3-0, deplasmanda ise 2-1 kazanmıştı.

Fatih Terim, Ay Yıldızlılarla çıktığı 107 maçta 52 galibiyet, 27 beraberlik, 28 de yenilgi gördü.

Türkiye - Kazakistan maçını 27.547 biletli seyirci izliyor.

Karşılıklı Maçlar

Karşılıklı Maçlar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Volkan sahayı terk etti

Volkan Demirel'e Arena'da Şok Tepki! Sahayı Terketti!

A Milli Takımın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kazakistan ile oynayacağı mücadele öncesinde Volkan Demirel ve tribünler arasında gerginlik yaşandı.

Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Volkan Demirel, tribünlerin protestosuyla karşılaştı.

Protestoların ardından kale arka tribününe giden Volkan Demirel, burada söz konusu taraftarlar ile diyaloğa girdi.

Taraftarların kendisine gösterdiği söz konusu tepki ile bir hayli morali bozulan Volkan Demirel, yaşanan bu olayın ardından soyunma odasına gitti.

Volkan'ın soyunma odasına gitmesinin ardından tribünler, 'Arda takımı buraya getir' şeklinde tezahürat yaptı. Ancak Arda ve diğer futbolcular oralı olmadan soyunma odasının yolunu tuttu. Futbolcuların yaşadığı moral bozukluğu da yüzlerine yansıdı.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/avrupa...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0